İZMİR/BURSA

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzası mevcut İzmir'deki türlü üniversitelerde işyar akademisyenlerle ait soruşturma başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, bildiride imzası mevcut İzmir'deki türlü üniversitelerde işyar 37 akademisyen için 'Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçları' havi TCK'nın 302. maddesi mucibince soruşturma başlatılmış olduğu bildirildi.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, asayiş güçlerinin terörle savaş emekleri ve sokağa çıkacak yasakları mazeret edilerek 'kasıtlı ve ekonomik kıyım yapıldığı' öne sürülmüştü.

Bursa'da 3 akademisyene soruşturma

Uludağ Üniversitesinde (UÜ) işyar ve 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzaları mevcut 3 akademisyen için soruşturma başlatıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca meydana getirilen bağlanmış açıklamada, akademisyenler için 3713 Sayılı 'Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesinde ekonomik 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlatılmış olduğu belirtildi.


Kaynak: AA