Hava sıcaklıklarında düşüşten sonra İzmir kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde de kar etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren İzmir'in İstanbul'la bağlantısını sağlayan karayolu İzmir çıkışında Sabuncubeli mevkiinde zaman zaman kapandı. Kaza yapan araçlar, sıkıntıyı daha da arttırdı. Yetkililer İzmir - Manisa karayolunu aralıklarla trafiğe karşılıklı olarak kapattı. Her iki kentin çıkışlarında da polis, araçların geçişine izin vermedi. Uzun araç kuyrukları oluşmaması için, araçlar geri gönderildi. İzmir çıkışından döndürülen araçların, Turgutlu ve Menemen üzerinden gitmelerine izin verildi.

Karayollarına bağlı greyder ve tuzlama ekiplerinin, yaklaşık iki saat süren çalışmalarından sonra yol trafiğe kontrollü olarak açıldı. Yoldan kar lastikli araçların geçmesine izin verildi. Kar etkisini hafifletse de ekiplerin önlem amaçlı olarak bekleyişlerinin süreceği açıklandı. Karayolları yetkilileri de, karın aniden bastırması üzerine, kısa süreli aksaklıkların yaşandığını ifade etti.

KAR YARIN DA ETKİLİ OLACAK

Bu arada bugün gün boyu karla karışık yağmurun etkili olacağı İzmir merkezinde, yağışların akşam saatlerinden itibaren kenti terk edeceği öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri doğu ilçeleri olan Beydağ, Kiraz ve Ödemiş'te yarın da karın etkisini sürdüreceği açıklandı. Ege Bölgesi'nde yine Manisa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde de, kar yağışının Salı günü de hayatı olumsuz etkilemesinin beklendiği verildi.

 

Kaynak: HABER7.COM