İZMİR

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya müteveccih planlı operasyonda gözaltına tahsil edilen 24 zanlıdan HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile il yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da aralarında bulunmuş yer aldığı 10'u tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü sormaca kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlemiş yer aldığı operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP İl Eş Başkanları Uğur, Aykan ve il yöneticisi Yılmaz'ın da yer aldığı 24 meşkûk emniyetteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye gönderme edildi.

Soruşturma kapsamında 'Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, teşekkül hesabına gelişim ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, müsaadesiz gösterileri düzenli eylemek ve katılmak, asayiş güçlerine mukavemet, polise hoppa fişek ve molotofkokteyli ile saldırmak' suçlamaları ile tutuklama isteğiyle 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 24 zanlıdan HDP İl Eş Başkanları Uğur, Aykan ve il yöneticisi Yılmaz ile S.C.Ç, H.B, E.Ç, D.Y, M.G, H.Y ve C.S. tutuklandı, 14 isim ise tutuklanmadan yargılanmak kabilinden başıboş bırakıldı.

Kaynak: AA