İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 17 Mayıs'ta gerçekleştirilen, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında aranan bir kişi yakalandı, 2 kişi polise teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince düzenlenen operasyon kapsamında "Gümüşpala bölge imamı" olduğu iddiasıyla aranan E.T. (40) polis ekipleri tarafından İzmir'de yakalandı. Aranan zanlılardan R.C. (36) ile Arnavutluk vatandaşı G.H. (29) ise polise teslim oldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, R.C. ve G.H. ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlı E.T. ile operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 15'e yükseldi.

Operasyon

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ile TSK personeli Teğmen M.A.T'nın da aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden biri savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 9'u kadın 31 şüpheli ise adliyeye sevk edilmişti.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 30 şüpheliden Mehmet Mezher Gülen, örgütün sözde Karşıyaka bölge mali müşaviri olduğu öne sürülen K.Z, bölge imamları oldukları iddia edilen V.Y, H.Y, M.Ç. ve S.Ö'nün de aralarında yer aldığı 14 kişi tutuklanmış, Teğmen M.A.T. ile 15 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA