ANKARA - Kemal Karadağ

Adalet Bakanlığı, kamuoyunda "istinaf" olarak bilinen 9 bölge adliye mahkemesinde görev yapan 926 hakim ve savcıyı meslek içi eğitime alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakim ve Savcı Eğitim Merkezi, bölge adliye mahkemelerinde görevli hakim ve savcılara yönelik bulundukları illerde eğitim programı hazırladı.

Bu kapsamda Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun bölge adliye mahkemelerinde görevli 926 hakim ve savcıya hazırlanan programlar kapsamında eğitim verilecek.

Meslek içi eğitim programları, iki grup halinde gerçekleştirilecek ve Aralık ayı içerisinde sona erecek.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat! Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Dosya inceleme, raporlama, duruşmalara katılım konularının ele alınacağı eğitimlerde, "Meslek etiği", "Hukuk ve ceza yargılamasında duruşma yönetimi ve yargılama usulü ile karar yazma teknikleri", "Etkili soruşturma ve ifade alma" alanlarında da bilgiler verilecek.

Davalar ele alınacak

Eğitimlerde ceza hakimleri ve savcılarına "Terör, kaçakçılık, uyuşturucu, sahtecilik, dolandırıcılık, vücut dokunulmazlığına, mal varlığına karşı suçlar, çapraz sorgu, lekelenmeme hakkı, özel soruşturma usulleri, delil toplama ve değerlendirme yöntemleri, iddianame tanzimi" konularında sunum yapılacak.

Öte yandan hukuk hakimleri ve savcıları da "Aile hukukundan kaynaklanan davalar, icra-iflas, tazminat davaları, iş ve sosyal güvenlik hukuku, ticaret, kamulaştırma, gayrimenkul, kadastro, fikri ve sinai haklar hukukundan kaynaklanan davalar" hakkında bilgilendirilecek.

Eğitimler, daire başkanları ve öğretim görevlileri tarafından verilecek.

Kaynak: AA