MARMARİS'te İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yazılı olduğu panoların kapatılan belde belediyesine ait araç parça deposunun önündeki çöplerin arasına atılması tepki topladı. Büyükşehir Yasası ile 'mahalle' statüsüne alınan Beldibi Beldesi'ndeki belediye hizmet binası kapatılarak, Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Belediye binası arkasındaki depolar, yine Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen araçların yedek parçalarını bulundurmak için hizmet vermeye devam etti. 

Dün akşam doğa yürüyüşü için çevrede dolaşanlar, belediye işçilerine ait kullanılmayan çeşitli giysi ile çizmelerle birlikte, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yazılı olduğu panoların depo önünde gelişigüzel atıldığını fark etti. Cam ve çerçeveleri kırılmış halde çöplerle birlikte duran panoların halini görenler, duruma tepki gösterdi. 

Büyükşehir yetkililerine durumun iletildiği ancak ilgilenilmediği öne sürüldü. Panoların çöp gibi atılmasına tepki gösterenlerden Mustafa Kara, şöyle dedi:'Bir ulusun İstiklal Marşı şerefidir. Bu manevi bir suçtur. Türk Milleti'ne yapılan ihanettir. 

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, binlerce şehit verdiğimiz vatanımızda, 2016 yılında İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe gibi manevi değerlerimizi çöpten alıyoruz. Belki bu panolar eski belediye hizmet binasından çıkanlar olmayabilir. Birileri buraya atmış olabilir. Fakat her gün onlarca büyükşehir belediye personeli buradan geçiyor ve kaldırmıyor, bu ayrı bir vahim durum.' Mustafa Kara, atıl haldeki panoları çöpten alarak depoların önünden uzaklaştı.

Kaynak: DHA