SUÇLAMALARI, ifadeleri varsa itirafları da bilmiyorum.. Elimde delil, belge hiçbir şey yok. Ayrıca masumiyet karinesi kavramı ve yargı süreci konularında saygı göstermek ve susmak hepimizin görevi.

***

BEN işin futbol tarafına bakıyorum..

KAYSERİ’DEKİ kupa finali 2-2 bitti. Maç uzatmaya gitti. Normal süre ve uzatmalarda kazanan olmadı. Ama “Futbol kazandı..” dedik. Hem Beşiktaş’ı hem de İBB’yi alkışladık. Nefis bir maç izledik, futbola doyduk. Sonunda futbolun cilvesi olan penaltılarla Beşiktaş şansıyla kupayı kazandı...

“MEĞER her şey yalanmış İBB 9 kişiyle oynamış” dersek maçtan görüntüler farklı şeyler söylüyor. İşte o maçtan enstantaneler:

İBRAHİM Akın sağ çaprazdan topla sokuluyor ve Aurelio’dan kurtulup vuruyor. Çok sert bir şut değil belki ama gollük bir şut. Rüştü çeliyor, sektiriyor kornere atıyor.

İBRAHİM Akın soldan sert ve kavisli bir orta kesiyor. Rüştü çeliyor.

DAKİKA 41: Ekrem soldan ortalıyor arka direkte İskender topu ağlara gönderiyor. Ancak karar ofsayt. (Maçtan sonraki programda da konuşmuştuk, bana göre de Rıdvan hocaya göre de hizada ve ofsayt değildi)

DAKİKA 53: Simao’nun pasında pres yapıp araya giren İskender Alın topu kazanıyor, Aurelio’dan sıyrılıyor, Aurelio çelmeyi takıyor. Karar: Penaltı..

DAKİKA 54: İbrahim Akın, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’i ters köşeye yatırarak penaltıyı gole çeviriyor.

DAKİKA 68: İbrahim Akın’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal, İBB’nin 2. golünü atıyor.

78. dakikada Sivok’un golüyle maç 2-2 olduktan sonra 81. dakikada İskender orta alanda pres yaparak Guti’den topu kazanıyor Guti’den sıyrılıyor Sivok araya girince seken top sağdan hücuma çıkan Cihan’ın önüne geliyor kaleci ile karşı karşıya kalan Cihan kötü bir vuruşla topu dışarı vuruyor.

83’TE İbrahim, 105’te İskender oyundan alınıyor.

UZATMALARDA İBB’nin kayda değer tek bir atağı yok. Hatta maçtan sonra Abdullah Avcı İbrahim Akın’ı oyundan aldığı için eleştiriliyor..

Hatırlamayanlar için penaltılara giden maçta Cihan ve Metin’in vuruşlarında top direkten dönüyor ve kupayı Beşiktaş kazanıyor..

İşte bilanço:

ŞİKE yaptığı iddia edilen 2 oyuncu kupa finalinde 2 gol atmış (1’ini hakem saymamış) Biri penaltı kazandırırken diğeri gole çevirmiş. Birinin 2’inci golde payı var. Neticede Beşiktaş şike ile suçlandığı maçı kazanamamış. İskender ve İbrahim’in katkılarıyla maç berabere bitmiş.

DÜNYA futbol tarihinde böyle bir şike maçı daha var mıdır? Onu da araştırmak lazım.

Güntekin Onay - VATAN