İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş’ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Patlama sonrası basın açıklaması yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Elektrikli bisikletin üzerine konulmuş bomba patladı. 5 araç zarar gördü. Orta şiddette bir bomba patladı" açıklamasında bulundu. Çapkın ayrıca saldırının hedefinin polis olabileceğini de belirtti.

Bir görgü tanığı tek patlama sesi duyduğunu söyledi.
Çevredeki binaların camlarında herhangi bir hasar olmadığı öğrenildi.

Olay yerinde etrafa dağılmış eşyaların olduğu görüldü. İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı polis etrafta güvenlik kordonu oluşturuyor. Köprünün altında bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç patlamadan etkilendikleri için duruyor. 

Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi.

İSTANBUL VALİSİ MUTLU: PATLAMA SONUCUNDA OLAY YERİNDE 7 VATANDAŞIMIZ YARALANDI.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş’ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati
tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

İŞTE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat’ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal’ın ameliyata alınacağı bildirildi.

HEDEF POLİS OKULU OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek inceleme yaptı. Çapkın bombanın köprü altında bir elektrikli bisikletin üzerinde patlatıldığını açıkladı.

Çapkın şunları söyledi: "08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konmuş bir patlayıcı. Orta şiddette bir patlayıcı konmuş. Patlama sonucunda 7 yaralı var, biri polis. Polis oradan geçiyordu. Hayati tehlikesi olan yaralı yok. Polis okuluna dönük denebilir. 5 araç zarar gördü.

Bu kimsenin yanına kalmaz, mutlaka bulunur. Halkımızın içi rahat etsin. Tesellimiz hiçkimsenin ölmemiş olması.

Ses bombası değil ama çok büyük çaplı bir bomba da değil. Gerek zamanlama gerekse polis okuluna yakın olması altı çizilmesi gereken iki unsur."

POLİS İKİNCİ BOMBA ARAMASI YAPTI

Çöp kutusu ve durağın çevresinde etrafa saçılmış eşyalar arasında polis ikinci bomba araması başlattı.

Olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekibinin yanı sıra bir de jammer, uzaktan kumandalı yeni bir bomba ihtimali üzerine çalıştırıldı.

Patlamada zarar gören bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç olay yerinde duruyor.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi. 
 
Vatan

Vali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ın Etiler semtinde bir üst geçidin altında bir patlama olduğunu belirterek, "Patlama sonucunda olay yerinde 7 vatandaşımız muhtelif oranlarda yaralandı. Bunların hiç birisinin hayati tehlikesi yok" dedi.

Yaralıların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Mutlu, "Hayati tehlikelerinin olmaması önemli" diye konuştu.