İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal etmek isteyen 90 sanıklı davanın üçüncü gününde, tutuksuz 33 sanık er savunma yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binada yer alan 3 numaralı salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık er Recep Dertli, vatani görevini yaptığı 47. Motorlu Piyade Alayı Komutanlığında 15 Temmuz günü tatbikat amaçlı görevlendirme yapıldığını söyledi.

Dertli, İstanbul Valiliğine polislere yardım için gidecekleri yönünde emir aldıklarını öne sürerek, "Valiliğe geldiğimiz zaman silahlarımıza mühimmat takmamız söylendi. Ben orada nöbet tutuyordum. Vatandaşlar gelmeye başladı ve bize bir şeyler anlatıyordu. Ne olduğunu anlamamıştım. Bir süre sonra silahlarımızaki mühimmatları çıkarmamız emredildi ve araçlarla binerek geri döndük." diye konuştu.

Tutuksuz sanıkladan Recep Sunar da mühimmat dağıtan erlerden olduğunu dile getirerek, "Valilikten geri döndüğümüzde Unkapanı civarında bize ateş açıldı. Aracımız durmuştu, polis geldi ve teslim olduk." dedi.

Duruşmada savunma yapan diğer tutuksuz 31 sanık da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Böylece darbe teşebbüsü kapsamında İstanbul Valiliğini işgal girişimine katılan 90 sanıklı davada bugüne kadar 62 sanığın ifadesi tamamlanmış oldu.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Muhabir: Murat Paksoy, Yunus Ege, Mustafa Hatipoğlu


Kaynak: AA