Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da zaman zaman normallerinin 12 adım üstünde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren demir sağanakla 4 ila 8 adım azalacağını bildirdi.

Güler, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, İstanbul'da şubatın ılık ve yağışlı geçtiğini söyledi. İl genelinde iklim sıcaklıklarının zaman normallerinin kestirmece 5 adım üstünde seyrettiğini özetleyen Güler, yağışların ise normallerden yüzdelik 10 ila 45 ortada ortak tomar gerçekleştiğini dile getirdi. 

Güler, mart ayının da öteki yıllara nazaran iyice hamam başladığını anlatım ederek, 'Martın coşkunluk averajı 11 derece. Bugünse iklim sıcaklığı normallerin kestirmece 12 adım üstünde gerçekleşti. İstanbul genelinde iklim modüler bulutlanmış geçiyor. Sıcaklık da 21-26 adım ortada bulunuyor. 

Buna göre, kentteki en erdemli sıcaklıkları temel alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 adım ve Bakırköy'de 21 adım oldu' dedi. 'Yarından itibaren demir boğanak ve serin iklim geliyor' İstanbul genelinde acemi ortak iklim dalgasının çarpıcı olacağını kaydeden Güler, 'Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üstünden mevrut serin iklim ve sağanağın etkisine girecek. 

Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna genişliğinde sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gündüz süresince boğanak görülecek. Buna göre, ferda sabahleyin saatlerinde İstanbul'da demir boğanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna ilişkin adına 4 ila 8 adım azalarak, zaman normallerinin 2 ila 5 adım üstünde seyretmeye bitmeme edecek' diyerek konuştu. 

Güler, başta ferda ağırbaşlı yağmur beklediklerini anlatarak, 'Çarşamba haset İstanbul'da demir sağanak, iklim sıcaklığının en az 9, en erdemli 16; perşembe, boğanak en az 8, en erdemli 13; cuma, yağmur, en az 8, en erdemli 15; cumartesi, baş döndürücü bulutlu, en az 9, en erdemli 14 ve alışveriş ise modüler bulutlu, en az 8, en erdemli 17 adım olacağını kestirim ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA