İSTANBUL

İstanbul Ümraniye'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

Ümraniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 1 Nisan'da Hacegan ormanlarında düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Ü.A, Y.D.K, M.Ç, O.T, M.B, M.T. ve M.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Şüphelilerin, hesap incelemelerinde, kapatılan Bank Asya'ya yüklü miktarda para yatırdıkları ve sosyal medya üzerinden FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili birçok paylaşımda bulundukları, örgütün kapatılan sendika ve derneklerine üye oldukları belirlendi.

FETÖ/PDY ile iltisaklı kişilerin Ümraniye'deki Hacegan ormanlarında piknik yapacakları ihbarı üzerine harekete geçen Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, burada 7 kişiyi gözaltına almıştı. FETÖ/PDY üyelerinin dikkati çekmemek için riskli görülen örgüt üyelerinin ev ve iş yeri gibi kapalı mekanlar yerine, halka açık alanlarda piknik ve yemek gibi faaliyetler altında toplanarak iletişim sağladığının değerlendirildiği belirtilmişti.

Muhabir: Adem Koç, Safiye Gören, Metin Tokgöz

Kaynak: AA