İSTANBUL

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 56 sanığın beraatine değişmeyen maruz İstanbul'daki 'askeri casusluk' davasında, anket ve takibat etabında fariza almış, hukuka karşıt tutanak toplayan, gerçekleştirme eden, anket ve takibat makamları karşı türel ve cezai sorumluluklarının tespiti gibi Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Davaya bağlı kararını 29 Ocak'ta sağlayan Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı temyiz incelemesi yapılması gibi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Dosyada meydana getirilen incelemenin arkası sıra temyiz talebinde bulunmayacağının bildirilmesi üzerine, sanıklar meselesinde aklanma kararının kesinleşmesinin arkası sıra murafaa heyeti yansıtma dilekçesi hazırladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yansıtma dilekçesinde, anket ve takibat etabında fariza almış, hukuka karşıt tutanak toplayan, gerçekleştirme eden, anket ve takibat makamları karşı türel ve cezai sorumluluklarının tespiti gibi ihbarında bulunulmasına değişmeyen verildiği belirtilerek, kanuni gereğinin yapılması arzu edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' anlamında verdiği kararın arkası sıra baştan tanıdık İstanbul'daki 'askeri casusluk' davasında, 56 maznun karşı üzerilerine ertelenmiş suçları işlemediğinin anlaşıldığı sebebi öne sürülerek aklanma sonucu verilmişti.

Muhabir: Filiz Kınık

Kaynak: AA