İSTANBUL

İstanbul'un fethinin 563. yılı dolayısıyla düzenlenecek "Fetih Şöleni"ne katılmak isteyenler Yenikapı Miting Alanı'na gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şölenin yapılacağı alanına çıkan yollarda ve kaldırımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fatih Sultan Mehmet'in portrelerinin bulunduğu atkı, şapka ve bantlar katılımcılarınca ilgi gördü.

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınanlara Türk bayrağı verilirken, metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle miting alanına gelmeye devam edenlere ücretsiz su dağıtımı da yapılıyor. Çağrı filminin müziklerinin çalındığını alana girenler sık sık tekbir getirerek ellerindeki bayrakları sallıyor.

"Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş"

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında ise Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer alıyor.

Dört bölümden oluşacak etkinliğin ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği Mehteran Grubu sahne alacak.

Muhabir: Sefa Mutlu, Semra Orkan

Kaynak: AA