İSTANBUL

Maltepe'de iş makinesinin devrilmesi sonucu, birtakımı evler zarar gördü.

Feyzullah Mahallesi Şerife Sokak'ta hasarlı müşterek yapının yıkımında etkin iş makinesi, komşu yapının duvarına devrildi. Can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı kazada, 5 bükülmüş apartmandaki birtakımı evlerde hasar meydana geldi.

Bina sakinleri ziyan olan evleri dökmek kadar tedarik yaparken, Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından yapı etrafına asayiş şeridi çekildi.

Bina sakinlerinden Ömer Daloğlu gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, yıkımı izlediği tam iş makinesinin anide devrildiğini ve oturdukları apartmana zarar verdiğini belirtti.

İş makinesinin kepçesinin evinin duvarını yıktığını tabir fail Daloğlu, yıkımına başlanan yapının 6 ay geçmiş boşaltıldığını anlattı.

Binanın yıkımı sırasında görevlileri uyardığını kail Daloğlu, 'Sadece iş makinesi operatörü ve yardımcısı vardı. Onlar da ikazlarımızı ciddiye almadı ve kepçenin altındaki mefruşat çökünce bizim binaya devrildi. Kolon ve kirişler ağız ağıza kırıldı. Belediyenin tebligatıyla evlerimizi boşaltma edeceğiz.' niteleyerek konuştu.

Muhabir: Adem Koç

Kaynak: AA