Hukukun Üstünlüğü Grubu 10 mayısta ön seçime gidiyor. 2010 baro seçiminde 3.gelen Hukukun Üstünlüğü Platformu ön seçimle başkan adayını 10 mayısta adliyelerdeki sandıklarda belirleyecek. Son başvuru tarihi 30 nisan 2012.

Bunun üzerine HÜP Ön Seçim Komisyon Başkanı Av. Bedrettin İSKENDER'e bir kaç sorumuz oldu;

Adaletbiz : Herhangi bir grup ile işbirliğiniz var mı? Yoksa geçen seneki grup mu tekrar seçime gidecek?

Av. Bedrettin İSKENDER : "Şuanda hiçbir grupla işbirliğimiz yok. Bundan sonrası içinde biz hiç kimseye gidip bize katılın demeyiz".

Adaletbiz : Geçen sene çok düşük bir oy aldınız. 4200 oy aldınız. Oysa sol grupların toplamı 15000 oyun üzerindeydi. Kaybedeceğiniz bir seçime girmiyor musunuz?

BİZ GÜÇLÜ BİR GRUBUZ!

Av. Bedrettin İSKENDER : "Geçen seçimde herşey çok net değildi, artık avukatların herşeyi anlamış olması gerekiyor. Ergenekon davasında bir sürü gerçek ortaya çıktı, artık bundan sonra avukatların doğru seçim yapacağına inanıyoruz.  En kötü zamanda 4200 oy aldık. Bizim gerçek oy potansiyelimiz 8000 ile 10.000 arasıdır.

Adaletbiz: İlke olarak diğer grup ve kişilerle iş birliğine karşı mısınız?

İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ!

Av.Bedrettin İSKENDER:  Az önce söylediklerim yanlış anlaşıldı. Bizim söylemek istediğimiz biz güçlü bir grubuz. Bizim ile iş birliği yapmak isteyen bütün gruplara bütün avukat arkadaşlara açığız.

Adaletbiz ; Peki 8000 ile 10000 arası oy potansiyeliniz varken neden 4200 oy aldınız.

Av.Bedrettin İSKENDER:  Bizi destekleyen grup ve derneklerin bir kısmı geçen seçimde çeşitli nedenlerle Muammer Aydın’a  blok oy verdiler. Bir kısmı da nasılsa seçimi kaybedeceğiz diye seçime gelmediler.

Adaletbiz ; Sizin en güçlü rakibiniz Kocasakal! Sizin grubunuz ile Kocasakal’ın grubu arasındaki belirleyici fark nedir?

Av.Bedrettin İSKENDER:  Biz onlara göre demokrat olduğumuzu iddia ediyoruz. Biz vesayet rejimine ve darbeciliğe karşı açık bir tavır alıyoruz. Bizim onlardan temel farkımız budur. Biz demokrasiyi, sivil iradeyi, egemenliği ve hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Kocasakal ve grubu ise bütün bu konularda net değiller.  

Adaletbiz: Peki bu seçimde 8000 -10000 oyu toparlayacağınızı düşünüyor musunuz?

Av.Bedrettin İSKENDER:  Evet artık düşünüyoruz, olaylar netleşmiştir. Darbeci ve vesayetçi görüşler artık teşhir edilmiştir. Bizim dışımızdaki demokratların da artık bizi destekleyeceğine inanıyoruz.
Bizim esas hedefimiz avukatların problemlerini çözmek, avukatlık mesleğini olması gereken yere yükseltmek ve baroyu siyasetten uzak tutmaktır.

Hukukun Üstünlüğü Grubundan gelen bu açıklama; Kocasakal’ın karşımızda cephe oluşturabilirler açıklaması ile çelişen bir  açıklama. Görüldüğü gibi Hukukun Üstünlüğü Platformu herhangi bir cephe içinde değil.