KUDÜS

Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu

İsrail ordusundan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın yayımladığı fotoğraf ya da kişisel bilgilere yer verilmemesi istenerek, bu materyallerin bazı kişilerin hayatını tehlikeye atacağı ve devletin güvenliğine zarar vereceği belirtildi.

Açıklamada, sosyal paylaşım siteleri ya da diğer medya platformlarına "sorumlu bir şekilde hareket etmeleri" uyarısı yapıldı.

Kassam Tugayları dün, önceki hafta sınırı geçerek Gazze'ye sızan İsrail özel kuvvetlerinden bazı kişiler ile operasyonda kullanılan araçların fotoğraflarını yayımlamıştı.

Gazze'deki gerginlik

Filistinli kaynaklar daha önce Mısır istihbaratının kapsamlı ateşkes görüşmelerinde somut bir ilerleme kaydettiğini belirtse de 11 Kasım Pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızması bölgede gerilimi yeniden yükseltmişti.

İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit olmuş, 1 İsrail askeri öldürülmüştü.

Buna karşılık Filistinli direniş grupları İsrail'e roket saldırısı düzenlemiş, ardından İsrail ordusu Gazze'yi havadan vurmaya başlamıştı. İsrail saldırılarında 7 Filistinli daha şehit olmuştu.

Filistinli gruplar bölgede artan gerilimin ardından 13 Kasım Salı günü Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

Muhabir: Gülşen Topçu

Kaynak: AA