HDK Meclis Komisyonu ve LGBTİ'nin ortak yapmayı planladığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay ile DBP PM üyesi Demir Çelik'in konuşmacı olarak katılacağı belirtilen 'Devlet Şiddetine Karşı Özerk Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi' konulu panel, Diyarbakır'daki İslami sivil toplum örgütlerinin hafta içerisinde gösterdiği tepki nedeniyle iptal edildi. Panelin iptal edilmesine rağmen İslami sivil toplum kuruluşu temsilcileri bugün, panelin yapılacağı Sümer Park'ın bitişindeki Sümer Camii'nde kıldıkları namaz ardından ellerindeki pankartlar taşıyarak, tekbirler getirerek panelin düzenlenmek istediği Sümer Park'a kadar yürüdü.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Yunus Memiş, LGBT'lilerin Diyarbakır'da düzenlemek istedikleri panelin kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'Bizim burada toplanmamız, kesinlikle hiçbir siyasi gaye ve menfaat içermemektedir. Bilakis Rabbimiz'in Kur'an-ı Kerim'de açıkça haram olduğunu beyan buyurduğu ve sırf bu yüzden bir kavmi helak ettiği çirkin ve rezil bir organizasyon karşısında Müslümanca tavrı ortaya koymak, yapılan işin yanlış olduğu konusunda HDK ve bileşenlerine uyarıda bulunmak ve Rabbimiz'in huzurunda bu rezil etkinliği yapanlardan beri olduğumuzu haykırmaktır. Diğer yönüyle devlet yetkilileri de bu gibi etkinliklere izin vermekle en az bunlar kadar işlenen bu cürüme ortaktırlar. Son süreçte başta Diyarbakır'ın Sur İlçesi olmak üzere Kürt halkının yaşadığı mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden yüz binlerce insan yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldılar. Binlerce ev harap oldu. Çatışmalar halen de devam ediyor. Yaşanan bunca mağduriyetler ortadayken ve devam ederken, HDK ne yapmak istiyor? Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı DBP'li Februniye Akyol Akay'ın bu iğrenç toplantıya konuşmacı olarak katılmasındaki gaye nedir?'

Kürtler can derdine düşmüşken HDK, DBP ve bileşenlerinin, LGBT derdine düştüğünü savunan Memiş, bölgede ölüm, göç, yıkım, kaos varken, Diyarbakır gibi bir yerde travesti hakları endişesini taşıdıklarını söyledi. Memiş şöyle devam etti:

'Siz HDK ve bileşenleri; sapkın LGBT düşüncesini Kürtler arasında asla meşrulaştıramayacaksınız. Kürtler Müslümandır ve Peygamberler ve sahabeler şehri güzel Diyarbakır'da 'LGBTİ Paneli' düzenlemek, İslam'a düşmanlıktır, Kur'ani değerlere hakarettir. Sizler bunu yaparak gelecekte kendi çocuklarınızın da Allah muhafaza bu hastalıklara müptela olmalarına sebep olacaksınız. Mazlum Kürt halkı size destek vererek özgürlük, adalet ve barış istiyor. Siz ise bu desteği rezillik, ahlaksızlık, aile değerlerini yok etme, travesti hakları, Allah'ın haram kıldığı fiil ve eylemlerin Kürdistan'da yayılması için kullanıyorsunuz. Bizler İslami STK'lar olarak Müslüman Kürt halkının değerlerinin bu iğrenç organizasyonlarla kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ne AB uyum yasaları çerçevesinde bu iğrençliğe yasal bir zemin oluşturma çabalarına Müslümanlar olarak kayıtsız kalacağız, ne de Kürtler'in İslam ile yoğrulmuş değerlerinin yozlaştırılmasına müsaade edeceğiz. Kim olursa olsun, bu topraklarda manevi, ahlaki dinamiklerle oynanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz.'

Konuşmaların ardından toplanan grupta bulunanlar dağıldı.

Kaynak: DHA