GAZİNANTEP

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’in merkez Şehitkamil Belediyesince Onat Kutlar Mahallesi’ne yaptırılan "Eren Bülbül Sosyal Tesisi"nin açılışında, tesisin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sosyal belediyeciliğin, AK Parti belediyeciliğinin vizyonu anlamına geldiğini ifade eden Gül, sosyal devlet anlayışıyla, hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak anlayışıyla politikalarını uyguladıkları gibi yerel yönetimlerde de sosyal belediyecilik anlayışının çalışmalarının en önemli özelliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Gül, "milletin duası, Allah’ın rızası" anlayışıyla siyaset yaptıklarını dile getirerek, “Bizim yolculuğumuzun temel felsefesi, millete tepeden bakan, millete hükümranlık kuran, millete efendilik taslayan değil, millete hizmetkar olan anlayışın eseridir. İşte bu anlayışın bir gereği olarak bugün çok önemli bir tesisi, çalışkan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun emekleriyle Gaziantepimiz'e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediyesinin bu tesisine "Eren Bülbül" adının verilmesinin de ayrı bir anlamı olduğuna dikkati çeken Bakan Gül, şunları kaydetti:

"Şehit Kamil deyince vatan, memleket için bir insan nasıl can verir bunu anlarız. İşte Eren Bülbül dediğimizde de vatan için memleket için nasıl can verilir bunu görüyoruz. İyi ki varsın Eren. Hiç kimse Erenleri, Şehit Kamilleri unutturamayacak. Kıyamete kadar vatan için, memleket için canını veren kahramanları unutmayacağız. Terörle mücadelede de asla ülkemiz diz çökmeyecek. Teröristlere, ülkemizi bölmek isteyenlere inat, daha fazla bir, daha fazla beraber, kardeşçe, omuz omuza kıyamete kadar yaşayacağız."

Gül, hem yerel yönetim hem de hükümet olarak Gaziantep’e hizmetleri artırmaya devam ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu hizmetleri artırarak sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakan Gül, Mısır’da dün camide ibadet eden Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen terörist saldırıyı da kınadı.

Bu tür saldırıların, insanlığın ortak varlığına yapılan saldırılar olduğuna dikkati çeken Gül, “Hangi dine, inanca, mabede, yaşam tarzına olursa olsun bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bir barış dini olan İslam'a ve mensuplarına yapılan bu saldırıları, barış dininin adını kullanarak sözde İslam adına terör eylemi yapanları da dünyada İslam'ın barış ve selametine leke getirenleri de kınıyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Zuhal Kocalar

Kaynak: AA