Şırnak İdil’de 21 Ekim 2008’de Öcalan’a cezaevinde şiddet uygulandığı iddiasıyla yapılan eyleme müdahale edilmiş, eyleme katılan sekiz kişi ‘terör örgütü üyeliği ve propagandası’ iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı gün akşam saat 20.53’te Savcı Kenan Göksu’nun telefonu çaldı. Avukat Cihan Güçlük, zanlıların hastane ve ilçe emniyet müdürlüğünde dövüldüğünü söylüyordu. Savcı Göksu karakolu bastı, nezarethaneye girdi. İçerideki sekiz kişi savcıya cop, tekme ve yumruklarla dövüldüğünü anlattı. 
Savcı Göksu şüpheli polisleri nezarethanenin kapısına dizerek zanlılara “Kimler vurdu?” diye sordu. Çevik Kuvvet’ten Durdu Mehmet Saklayıcı, Ferdi Aslanboğa ve Mustafa Kurt, teşhis edildi. Polisler, ‘şüphelilerden birini hastaneden çıkarırken kelepçenin koptuğunu, arbede yaşandığını’ söyledi. Bu üç polise ‘işkence’ suçundan Midyat Ağır Ceza Mahkemesi ’ne dava açıldı. Üç polis 28 Nisan 2011’de beraat etti. Mahkeme, ‘Sanık polislerin zorluk çıkaran ve muhtemelen gitmek istemeyen katılanları, görevlerini yerine getirme kaygısıyla tutup kucaklayıp ittirmeleri ya da çekmeleri sonucunda meydana geldiğinin açık olduğu’ nu savunuyordu. 
İfade verdi 
Karar Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nden döndü. Daire, Savcı Kenan Göksu’nun tanık olarak dinlenilmesi gerektiğini bildirdi. Safranbolu’da görev yapan Savcı Göksu’nun talimatla ifadesi alındı. Göksu ifadesinde, nezarethaneye girdiğinde şüphelileri içeride bulduğunu belirterek, şunları anlattı: “Hatırladığım kadarıyla şüphelilerden ikisi nezarethanenin bir bölmesinde, üçü de diğer bölmesindeydi, üç kişinin olduğu bölmede yerde yatan bir şüpheli ‘Savcım beni kurtar’ şeklinde seslendi. Nezarete girdim, yakından şüpheliyi kontrol ettim, bir battaniye üzerinde yatıyordu. İlk görünüşte herhangi bir darp cebir izi gözlemlemedim, sağlığını dikkate alarak doğrudan hastaneye sevkini sağladım, diğer şüphelilerin de kötü muameleye uğrayıp uğramadıklarının tespiti için aynı şekilde sevk edilmeleri talimatını verdim, tüm şüphelilerin kötü muameleye uğradıklarına dair herhangi bir emare gözlemlemedim.”
İSMAİL SAYMAZ - [email protected] / Arşivi