TEKİRDAĞ

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü'nde çalışan kadın görevliler, işitme engellilere Kur'an ve din eğitimi verebilmek için işaret dili öğreniyor.

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğünde çalışan 12 kadın din görevlisi, işitme engellilere dini eğitim verebilmek için işaret dili kursuna katılıyor.

İlçe Müftüsü Ayhan Okur, müftülükte yer alan görevlilerin engelli vatandaşlara da hizmet vermesi için işaret dili eğitim kursunun çok faydalı olacağını söyledi.

Okur, müftülük olarak her vatandaşa dini konuları anlatma noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Kasım ayında başlayan eğitimlere müftülüğümüzde görevli 12 hanım kardeşimiz katılıyor. Eğitimler sonunda görevlilerimiz müftülük bünyesinde açılan Kur'an kurslarına katılan işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişime geçip onlara dini bilgileri aktaracak." dedi.

"İşitme engellilerle daha iyi diyalog kuracaklar"

Süleymanpaşa Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu işaret dili eğitmeni Berna Bozkır Demirtaş da eğitimler sonun görevlilerin normal insanlarla olduğu gibi işitme engelli vatandaşlarla da iletişim kurabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kursun sonunda kursiyerler işitme engellilerle karşılaştıkları zaman en azından temel ihtiyaçlarını anlayabilecekleri kadar bu dili öğrenecekler. Onların ne dediklerini, ne istediklerini anlayabilecekler. Bu çok anlamlı ve olması gereken bir şey. Bu kursların sürekli hale gelmesi daha da iyi olacaktır. Temel eğitimin yanı sıra dini eğitime ve dini kavramlara da yer veriyoruz. Hem onların eğitiminde de kolaylık sağlayacak şekilde işaret dilini öğreniyorlar. İşitme engelli olup da Kur'an kursuna gelen kişilerle daha iyi diyalog kuracaklar."

"Amacımız engelli vatandaşlarında din hizmetlerinden faydalanması"

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğünde Kur'an kursu hocası olarak görev yapan Özlem Özgül ise engelli vatandaşlarında din hizmetlerinden faydalanması için gayret ettiklerini dile getirerek, "Arkadaşlarımızla beraber işaret dili öğrenmek için eğitimlere katılıyoruz. Henüz ilk aşamadayız. Hedefimiz engelli bir bireyle karşılaştığımızda onunla diyalog kurabilmek ve daha sonrasında da ona din eğitimi hizmeti verebilmek. Bu amaçla hafta sonları herkes özveriyle eğitimlere katılıyor." diye konuştu.


Kaynak: AA