Sultanahmet'ti kana bulayan DAEŞ'li canlı bombanın ardından soruşturma başlatan İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çok çarpıcı detaylara ulaştı. İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'in 30 ayrı hücre evi basıldı.

Örgütün Fas uyruklu sözde "İstanbul emirinin" bombalama yapılacak noktalarda, sarışın ve mini etekli turist kızlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği belirlendi. İstihbarat birimlerinin takibine takılmamak için bu yola başvuran terörist fotoğrafları DAEŞ'in yöneticilerine servis etti.

ŞİFRE SARIŞIN KIZLAR

Hücre evlerde yapılan aramalarda çok ilginç belge ve fotoğraflar da ele geçirildi. DAEŞ'in İstanbul'a gönderdiği Fas uyruklu "İstanbul emirinin" bir turist gibi İstanbul'un tüm kritik noktalarını gezdiği, stratejik açıdan bombalanacak noktalarda ise yabancı uyruklu sarışın kadın turistlerle hatıra fotoğrafları çektirdiği tespit edildi. Sözde emirin Taksim Meydan, İstiklal Caddesi Kilise bölgesi, Kadıköy, Adalar ve Sultanahmet Meydanı'da mini etekli ve sarışın turist kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

HEDEF MERKEZLER

DAEŞ sözde emirinin istihbarata takılmamak için kurduğu tuzakta sarışın kızlarla hatıra fotoğrafı çektiirdiği yerler İstanbul'un en kalabalık ve merkezi yerleri. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Adalar , St. Antuan Kilisesi, Kadıköy, Sultanahmet  gibi yerleri bombalanacak yerler olarak belirlemiş.    

CANİNİN ANNESİ HRİSTİYANMIŞ

Times gazetesi, Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı düzenleyen Nabil Fadli'nin annesinin Hıristiyan olduğunu ve Fadli'nin 2014'te IŞİD'e katıldığını yazdı. Gazete Fadli'nin annesinin babasıyla evlendikten sonra İslam'ı seçen Ermeni kökenli bir Hristiyan olduğunu yazıyor.

Kaynak: HABER7.COM