Zonguldak'ta sabık sene meydana getirilen denetimlerde iş sağlığı ve iş güvenliği sebebi ile nekais belirleme edilen 20 maden ocağında istihsal durduruldu.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı iş müfettişleri, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) yanında hususi sahalardaki işletmelere ilgilendiren baş döndürücü sayıda eroin ocağında denetimler gerçekleştirdi.

Müfettişler, 111 iş haklı işçilerin kolaylıkla depar belgesi yapabileceği birbirinden özgür dü ayrı yolun olup olmadığı, merkezi doğal taş yağı lambası lambası izlem istasyonunun hali ile ferdi halaskâr peçe kullanılıp kullanılmadığı, ocaklarda gezmen doğal taş yağı lambası lambası takdir cihazlarının varlığı ile tedbir ve galeri gelişim çalışmalarında arama sondajların yapılıp yapılmadığı üzere mevzularda araştırmalarda bulundu.

Denetimlerde iş güvenliği ve işçilerin sağlığı sebebi ile eksiklikleri mevcut 20 eroin ocağının üretimi durduruldu. Çok sayıda madenin işletmecisine de denetimler sonra mecmu 4 milyon teklik yönetimsel mülk cezası uygulandı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, AA muhabirine, müfettişlerin, ocaklarda iş güvenliği ve işçilerin sağlığını zılgıt edici nekais bulması haklı kömür ocağında üretimin durdurulmasına değişmeyen verildiğini söyledi.

Kaynak: AA