TRABZON

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) ev sahipliğinde Trabzon'da gerçekleştirilen, "KOBİ'lerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" toplantısına katılmak için kente gelen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜRKONFED'in gücünü ve etkinliğini, bölgesel ve sektörel iş dünyası temsilcilerinin üye olduğu federasyon ve derneklerden aldığını belirtti.

TÜRKONFED çatısı altında 24 federasyon bulunduğunu anımsatan Kadooğlu, 186 dernek üzerinden 24 bin 100 iş insanı ve 40 bine yakın şirketin konfederasyonda yer aldığını ifade etti.

Kadooğlu, Türkiye'deki kurumlar vergisinin yüzde 86'sını TÜRKONFED üyelerinin gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, 7 milyon kişiye istihdam alanı sağlayarak ülke ekonomisine artı değer kattıklarını vurguladı.

"Hepimiz, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yeniden dirilişini gözlemledik"

Bir ülkenin 50, belkide 80 yılda yaşanabilecek konularını Türkiye'nin bir yılda yaşadığını dile getiren Kadooğlu, "Bir taraftan seçimler, bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan DEAŞ gibi bir örgütle sınır komşumuzdaki sorunlar… En önemlisi de bizlerin vergisi ile kazanç elde ederek, bu ülkeye silah çeviren hain bir şebekeyle karşı karşıya geldik. Hepimiz, 15 Temmuz'da Türkiye’nin yeniden dirilişini gözlemledik. Cumhuriyetin kuruluşunu bir çoğumuz göremedik ama bana göre 15 Temmuz, adeta Cumhuriyet kuruluşu gibi önemsediğimiz bir gün oldu." diye konuştu.

"Hepimiz birlik olursak bu ülkeyi kalkındırabiliriz, büyütebiliriz"

Başkan Kadooğlu, darbeden sonra, sıkıntılara rağmen ekonomi yönetiminin çok ciddi refleksler gösterdiğini belirterek, "Biz ülkemize güveniyoruz ve iş dünyası olarak diyoruz ki yatırım yapmaya devam edeceğiz. Belki az para kazanabiliriz ama biz yatırım yapmak, istihdam yaratmak zorundayız. Zaten başka ülkelerin yapmaya çalıştığı, ülkemizde korku ve güvensizlik ortamı yaratmak. Eğer bizler de buna uyarsak, ekonomide önümüzde ciddi sıkıntılar oluşur. Biz bunlara inanmadan çalışmaya devam etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kadooğlu, Türkiye'nin menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.

İş dünyası olarak, ülkede yaşayan 79 milyon insan olarak bugün Türkiye'nin sıkıntılı döneminde kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde olmak zorunda olduklarını anlatan Kadooğlu, "Bizlere düşen istihdam yaratmak, siyasetçilere düşen ise doğru siyaset politikaları üretmektir. Bürokrasiye düşen de bu ülkenin kalkınmasının önündeki engelleri hızlı bir şekilde temizlemektir. Bütün bunları ancak el birliğiyle yapabiliriz. Hepimiz birlik olursak ancak bu ülkeyi kalkındırabiliriz, büyütebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Kaynak: AA