Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinin kent merkezi Bakuba'da düzenlenen intihar saldırısında 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakuba'nın merkezinde bulunan kontrol noktasına gelen bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği, ölü ve yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Irak güçleri geçtiğimiz günlerde Diyala'nın kuzey ve doğusundaki DEAŞ hücrelerine karşı askeri operasyon başlatmıştı

DEAŞ TERÖRİSTLERİ PEŞMERGEYE SALDIRDI

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin güneybatısındaki Hıleva köyüne düzenlediği saldırıda biri komutan 5 Peşmergenin yaralandığı, teröristlerin geri püskürtüldüğü bildirildi.

Tuzhurmatu İlçe Kaymakamı Şellal Abdul, AA muhabirine yaptığı açıklamada saldırının Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesinde bulunan DEAŞ unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirtti.

Abdul, "Üç yıldan beri Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesi ve bu ilçeye bağlı kasaba ile köylerde bulunan DEAŞ militanlarının düzenlediği saldırıda, Tuzhurmatu bölgesindeki Peşmerge komutanı Abdullah Bor hafif, 4 Peşmerge ise ağır şekilde yaralandı'' dedi.

DEAŞ saldırısının püskürtüldüğünü kaydeden Tuzhurmatu Kaymakamı, "DEAŞ teröristlerinin Tuzhurmatu ilçesine bağlı olan ve bir askeri havaalanının da bulunduğu Hıleva köyüne düzenlediği saldırı, bölgenin güvenliğini sağlayan Peşmerge güçleri tarafından geri püskürtülmüştür'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM