ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani başkanlığında toplanan Referandum Yüksek Kurulu'nun, yaşanan siyasi kriz nedeniyle yaklaşık iki yıldır toplanamayan meclisin "iki hafta içerisinde" yeniden çalışmalarına başlaması kararı aldığı belirtildi.

Erbil kentinin Salahaddin kasabasında gerçekleşen "Referandum Yüksek Kurulu" toplantısına, IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali, Başbakan Neçirvan Barzani ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Referandum Yüsek Kurulu'nun "Bağdat ile görüşmelerin yapılması için Barzani ve Ali öncülüğünde bir heyet kurulması, referanduma destek ve sorunların çözümü için meclisin iki hafta içerisinde işlevsel hale getirilmesi ve Referandum Yüksek Kurulu'nda yer alacak üyeler ile sayıları gibi teknik konuların yeniden gözden geçirilmesi" şeklinde üç karar aldığı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca 25 Eylül'de yapılması planlanan referandum hazırlıkları hakkında Barzani ve diğer katılımcılara bilgi veren IKBY Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hendırin Muhammed'in "belirlenen tarihe kadar tüm hazırlıkların tamamlanacağını" söylediği aktarıldı.

IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran Hareketi ile Ali Bapir liderliğindeki İslami Toplum Partisi'nin (Komela) ise toplantıya katılmaması dikkati çekti.

Muhabir: İdris Okuducu

Kaynak: AA