Akıllı kavşakta yaşanan cinayetin intikamını almak istediği iddia edildi

AZMETTİRDİĞİ İDDİA EDİLEN BABA TUTUKLANMIŞTI

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

TRABZON’DA 13 Nisan 2015 tarihinde akıllı kavşakta oğlu Cemil B.’yi öldüren Mustafa Ö.’nün kardeşi Ender Kıvanç Ö.’yü öldürmek için Ümit D.’yi azmettirdiği iddia edilen emekli polis Hayrettin B., yargılandıkları mahkemeden ceza aldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ümit D. ve Hayrettin B. son savunmalarını yaptı. Ümit D. yaptığından pişman olduğunu belirtirken, Hayrettin B ise suçsuz olduğunu belirterek beraatini istedi.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VE AZMETTİRMEKDEN CEZA

1.AĞIR Ceza Mahkemesi heyeti, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Ümit D. ve baba Hayrettin B.’yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme gerçekleşen eylemin ağırlığını göz önünde alarak sanıkların her birini cezasını önce 18 yıla indirdi. Duruşmada sanıkların iyi hal hükümlerini uygulayan mahkeme cezada 1/6 oranında indirimi yaparak, sanıklar Ümit D. ve Hayrettin B.’yi 15 yıl hapse mahkum etti.   

Trabzon’da akıl kavşakta yaşanan cinayetin ardından, emekli polis memuru oğlunun intikamı almak için katilin kardeşini vurdurmuştu. İntikam için azmettirici olduğu iddia edilen baba ve silahı kullanan kişi hapse mahkum oldu.

ARKADAŞINI UYARDIĞI İÇİN BIÇAKLANMIŞTI

Trabzon’da 13 Nisan 2015 tarihinde Ayasofya mahallesinde bulunan akıllı kavşakta meydana gelen kazanın ardından çıkan kavgada, ‘Nereden çıktı o bıçak’ diye uyardığı arkadaşı Mustafa Ö. tarafından bıçaklanan Cemil B. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cemil B.’yi öldürdüğü için yargılanan Mustafa Ö., 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl 8 ay hapse mahkum olmuştu.

ANNE VE BABA, POLİSE İHBARDA BULUNDU

Yaşanan cinayetin ardından Uzunsokakta bir lahmacuncuda çalışan Ender K.Ö. adlı kişi kurşun yağmuruna tutuldu.  Saldırıyı yaralı atlatan Ender K.Ö.’nün anne ve babası suç duyurunda bulunarak, çocukları Mustafa Ö.’nün bir süre önce Cemil B.’yi öldürdüğünü, maktülün babasının ise diğer çocukları olan Ender K.Ö.’yi öldürmek istediğini söyledi. Polisin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma çerçevesinde saldırgan Ümit D. polise teslim oldu. Sorgulanan Ümit D., arkadaşının ölümünden etkilendiğini için Mustafa Ö.’nün kardeşini vurduğunu belirterek, kendisini Hayrettin B.’nin azmettirmediğini söyledi. Ümit D. ve Hayrettin B. hakkında öldürmeye teşebbüs ve azmettirmekten dava açıldı.

GÖRÜNTÜ ÜZERİNDEN DURUŞMAYA KATILDILAR

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ümit D. ve Hayrettin B. son savunmalarını yaptı. Trabzon E Tipi Cezaevinden SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan Ümit D. yaptığından pişman olduğunu belirtirken, Maltepe 2 Nolu Kapalı Cezaevinden duruşmaya SEGBİs üzerinden katılan Hayrettin B. ise suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraatini istedi. 1.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Ümit D. ve baba Hayrettin B.’yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme gerçekleşen eylemin ağılığını göz önünde alarak sanıkların her birini cezasını önce 18 yıla indirdi. Duruşmada sanıkların iyi hal hükümlerini uygulayan mahkeme cezada 1/6 oranında indirimi yaparak, sanıklar Ümit D. ve Hayrettin B.’yi 15 yıl hapse mahkum etti. Bu arada Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Ö.’yü kasten adam öldürmek suçundan önce 20 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme daha sonra sanığın iyi halden ötürü cezasını 16 yıl 8 ay hapse indirdi. Kavgaya karışan diğer sanıklar ise para cezasını çarptırıldı.

https://www.gunebakis.com.tr/gundem/intikama-agir-ceza-h101297.html