İstanbul merkezli satış yapan 'parfumeristore' adlı internet sitesi üzerinden satış yapan parfüm dolandırıcıları binlerce kişiyi mağdur etti ve etmeye devam ediyor. Siteden yaptığı alışveriş sonrası mağdur olan Erdem Gülden, Başsavcılığa giderek şikayetçi olurken, "Daha fazla insanın mağdur olmaması adına yaşadıklarımı yargı yoluna taşıdım" dedi.İnternetten parfüm alırken dikkat!.. İnternet üzerinden satış yapan 'parfumeristore' adlı internet sitesinden orijinal diye sahte ürünler satarak para uğruna insanların sağlıklarıyla oynuyorlar...

Sahte parfümleri kampanyayla satıyorlar

Hürriyet'te yer alan habere göre '2 al 1 öde' gibi bir de satış politikası yapan dolandırıcılar, kimi zaman boş kutu kimi zaman da sipariş edilmeyen ve ellerinde olan şişelerin içine zararlı kimyasallar koyup müşterilere yolluyor.

Farklı adreslerden kargo yapıp hedef şaşırtıyorlar...

Parfüm dolandırıcıları, internet üzerinden verilen siparişleri de farklı adreslerden Gökser İleti Depolama ve Paketleme ismiyle kargo yaparak da hedef saptırıyor ve müşteriler muhatap bulamıyor. Dolandırıcıların kargolama işlemini daha çok İstanbul Kağıthane'de bulunan Gürsel Mahallesi'nde yaptığı da öğrenildi. Öte yandan mağdurlar, sitede yer alan iletişim kısmındaki sahte adreste de kimseyi bulamıyor ve sitede yer alan mail adresinden ise yanıt alamıyor.İnternetten sipariş etti İçindekinin ne olduğunu öğrenince şoke oldu
Parfüm sahtecileri, 2 al 1 öde şeklinde yapılan sözde kampanyalarla da umut satıp, insanları dolandırıyorlar...

Binlerce mağdur var...

Aldığı ürünler ile ilgili mağduriyetlerini sosyal medya ve tüketici sitelerinde de ifade eden binlerce kişi, bu dolandırıcıların 0(537) 841 58 93 numaralı telefon dahilinde WhatsApp üzerinden de sipariş aldığını ancak satıştan sonra cevap vermediklerini ifade ediyor.

Orijinal diye sahte ürün satıyorlar!

Parası peşin alınmış sahte ürünleri şişesi çizik, kutusu darbeli paketlere koyan para avcılarının bazen de boş kargo gönderdiği öğrenildi. Satış gerçekleşene kadar muhataplarına sattıkları ürünlerin orijinal olduğunu savunan dolandırıcılar, şişe içindeki kimyasal karışımların bulunduğu sahte parfümlerle halkın sağlığını da tehdit ediyor.

"Daha fazla kişi dolandırılmasın"

Siteden yaptığı alışveriş sonrası mağdur olan isimlerden Erdem Gülden, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek
internet sitesinden şikayetçi oldu. Hürriyet'e konuşan Gülden, "Daha fazla insanın mağdur olmaması adına yaşadıklarımı yargı yoluna taşıdım ve olayın hukuki bir boyut kazanması durumunda söz konusu kişi ya da kişilerin dolandırıcılık yapmasını da engellemeye alıştım" dedi.

Savcılıkta şikayetçi oldu

Erdem Gülden savcılığa verdiği ifadesinde ise; "İnternet üzerinden parfüm satışı yapan ve gönderileri İstanbul'da bulunan Kağıthane ilçesi Gürsel Mahallesi Bahçeler caddesi No:25 adresi ile gönderen / satışları 'parfumeristore' adlı internet sitesi üzerinden yapan firma yanlış kargo gönderimi yapmasının yanı sıra para iadesi ve kargo değişimi yapmayarak beni mağdur etmiştir. Başka mağduriyetlerin yaşanmaması adına ilgili firmadan şikayetçiyim.Bu konunun takip edilmesini arz ederim." açıklamasında bulundu.

https://www.cnnturk.com/turkiye/internetten-siparis-etti-icindekinin-ne-oldugunu-ogrenince-soke-oldu