Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor

31 Mart seçimlerinin iki yenik ismi AKP'li Binali Yıldırım ve Mevlüt Uysal, AKP seçmeni için akıl almaz iddialarda bulundular. Binali Yıldırım'a göre tipinden, Melüt Uysal'a göre isminden anlaşılan AKP'li seçmenlerin oy vermesi engellendi.

Türkiye'de yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış bir siyasetçi olan ve 31 Mart seçimlerinin yenik AKP'li Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamalarla tekrar gündem oldu.
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine ilişkin olarak "Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti'nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusularını vermiyor" dedi.
Ancak, AKP'nin YSK'ye verdiği 44 sayfalık dilekçedeböyle bir iddia bulunmuyor.

UYSAL DA İSMİNDEN AKP'Lİ OLDUĞUNU ANLAMIŞTI...

İstanbul seçiminin iptal tartışmalarının sürdüğü dönemde AKP'nin Büyükçekmece adayı ve dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal da seçmenlerin soy isimlerine bakılarak AKP'ye oy verecek vatandaşların tespit edildiğini ve bu kişilerin seçmen listesinden düşürüldüğünü iddia etmişti. Uysal, “Soy ismi tarandığı zaman Ak Parti’ye oy verenler olduğu kolayca tespit edilebilecek kişiler olduğunu görüyoruz. Yani bu kişilerde seçmen listesinden düşürülürken yani Ak Partililerin seçmen listesinden düşürülmesi şeklinde bir operasyon yapılmı” ifadelerini kullanarak AKP’li seçmenin soy isiminden yola çıkılarak tespit edilebildiğini öne sürmüştü.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1401495/insan_akliyla_alay_ediyorlar__Once_isim_simdi_tip....html