Terör destekçisi bildiri yayınlayan akademisyenlere sert tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Artık ülkemizin birliği için verilen bu mücadelede herkesin duruşunu gözden geçirmesi gerekiyor. Eline silah almış saldırı halinde olan taşeron bir terör örgütü var. Kimlerin taşeronu olduğunu iyi idrak etmek lazım. Taşeron örgütün yönlendirenleri, ülkemizin güçlü olmasını istemeyenlerdir. Şer guruplarıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bölücü faaliyet içerisinde olan grupların kaynaklarını kurutmak kapsamında da mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi. 

Akademisyenlerin yayınladığı bildiriyi okuduğunda hayretler içerisinde kaldığını söyleyen İnceöz, “Bir tarafta silahlı teröristler diğer tarafta da sözlerini adeta silah gibi kullanan akademisyenler var. Masumane kullanılmış görüntüsü verilen kelimeler ile açık şekilde terör örgütü destekçiliği yapılmaktadır. Terör örgütünün adının hiç zikredilmemiş olması da düşündürücü” şeklinde konuştu.

“Artık herkes safını belli etsin”

Bir taraftan terörle mücadele ettiklerini ve parlamentoda terörün sözcüsü olmuş partilerle uğraştıklarını, diğer taraftan da akademisyenlerin bu açıklaması ile karşılaştıklarını söyleyen AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “Bildiriye imza atanlar, bu ülkenin kaynakları ile yetişmiş akademisyenler. Görünen o ki bazıları, hiçbir terör eylemi yokken devlet operasyonlar yapıyormuş izlenimi verilmeye çalışılıyor. Bir tarafı görmezden gelerek açıklama yapmak dehşet verici. Siz akademisyenler kime hizmet ediyorsunuz. Aklınızı kimlere ipotek ettiniz. Bildiride imzası olan akademisyenleri açık bir şekilde kınıyorum. Artık ülkemizin her bir ferdinin hangi safta durması gerektiğini net olarak belirlemesi gereken dönemdeyiz” dedi.

Fransa'da bir saldırı oldu, iktidarı ile muhalefetiyle, muhalif basınıyla, sağcısıyla solcusuyla herkesin durduğu yerin Fransa'nın birlik ve beraberliği olduğunu söyleyen İnceöz, bizlerin ise milletimiz için gerekli olan bu birlikteliği bir türlü sağlayamadığımızı ifade etti.

Kaynak: HABER7.COM