WASHINGTON

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesinde ''Küresel Beklentiler ve Politika Zorlukları'' başlıklı bir anlatım yayımladı.

IMF raporunda, G20 üyelerinin küresel ekonomiyi destekleyecek politikalar ve işbirliği noktasında ehemmiyetli bir göreve ehil olduğuna ayraç edilirken, ''G20, akla yatkın finansal seçenekleri, amme yatırımlarını bırakmak ve strüktürel reformları ikmal etmek için kullanarak talebi tutma planını ve olan çoğalma stratejilerini çelimli halde infaz etmek için elden demin harekete geçmeli'' ifadeleri kullanıldı.

Sığınmacı krizinin merkezinde arazi meydan devletlere dayanaklık etmek çağrısı

Emtia ihracatçıları ve gelişen ekonomilere müteveccih kalan risklerin de G20 platformunda ele katılması gerektiği tamlanan raporda, bunun birlikte mülteci ve sığınmacı krizinin merkezinde arazi meydan devletlere dayanaklık etmek olunması çağrısında bulunuldu.

Bu noktada, ''Mevcut mülteci krizinin merkezinde olan ülkeler, başka devletlerin yükünü üstleniyor. Bu ülkeler, koordineli bir küresel girişimle desteklenmeli'' tavsiyesine arazi verici IMF, kendisinin de kaynakları en baş döndürücü gerekseme mahsus yerlere ne aktaracağını baştan değerlendirdiğini kaydetti.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Kaynak: AA