İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki kitap tartışmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, seçim dönemini ve yürütülen kampanyayı “Kahramanın Yolculuğu” adıyla kitaplaştırması ve başarıyı kendine mal etmesi parti içinde tartışmalara neden oldu.

Tartışmaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da eklendi. Sözcü’den Deniz Zeyrek’in aktardığı iddiaya göre Kemal Kılıçdaroğlu kitabı okumadı ve Kaftancıoğlu'ya, "Twitter mesajına gerek yoktu, kitabın reklamını yapmış oldun, sayende daha çok okunacak" dedi.

Sözcü yazarı, Kılıçdaroğlu'nun tartışma çıkaran kitap için yaptığı açıklamayı ise şöyle aktardı:

"Örgütümüz iyi çalıştı. Fedakarlıkla çalıştı. Önyargıya kapılmaksızın, kendi içlerindeki kırgınlıkları bile bir kenara bırakıp birlikte durdular ve kazandılar. Herkes başarıyı sahiplenmek ister. Bazı aktörler başarıyı sadece kendi pencerelerinden görebilirler. Bunlar olur. Ancak önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun."

Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Zeyrek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İyi bir kampanya ekibi elbette ki seçimlerin kaderini etkiler. Ancak siyasi seçimleri, ticari reklam kampanyalarından ayıran şey, partilerin şirket, seçmenin de müşteri gibi davranmamasıdır.

Keramet sadece makinada olsa, Necati Özkan ve şirketi, aynı sahada olduğu 2014 seçimlerinde de aynı başarıyı elde ederdi.

Binali Yıldırım tarafının da yenilginin analizini yaparken faturayı kampanyayı organize eden reklam/halkla ilişkiler şirketine değil, İstanbul İl Teşkilatı'na kesmesi de tesadüf olmasa gerek."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Necati Özkan’ın kitapta kendisini 'kahramanlaştırdığını' belirterek tepki göstermişti:

"Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!"

Kaftancıoğlu’ya Ekrem İmamoğlu'dan yanıt gelmiş, İmamoğlu, "Canan hanımın kendi fikrini beyan etmesine bir şey demiyorum ancak bulunduğumuz pozisyon itibariyle parti içi yoruma vesile olacak ve partinin bu anlamda etkileneceği bir psikolojik ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum" demişti.

https://www.milligazete.com.tr/