Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Üsküdar’daki Salacak Meydanı’nda binlerce yurttaşla bir araya geldi. İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu, büyük oğlu Mehmet Selim İmamoğlu, kızı Beren İmamoğlu eşlik etti. 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’yla başlayan etkinlikte, yurttaşlar Türk bayrağı sallayarak, bir ağızdan marşlara eşlik etti. Sahneye ilk olarak çıkan İBB Kent Orkestrası, ardından “Cumhuriyet Valse” ekibi çıktı. İmamoğlu’nun alana girmesiyle yurttaşlar, “Ekrem başkan” sloganı attılar.

Burada konuşan İmamoğlu, “İstanbul harikasınız. Harika görünüyorsunuz çünkü İstanbul dünyanın en güzel kenti. Üsküdar’ın büyüsel sahilindeyiz. Birkaç yıl içinde dünyanın en güzel kordonu olacak burası. Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Sizler doya doya en güzel anlarını yaşamaya layık bir milletiz. Çünkü geçmişimizde büyük emekler var. Çok büyük insanların büyük çabalarıyla kurulan Cumhuriyet’i daha ileriye taşıyacağız. Temelleri sağlam çünkü temellerini dünyanın en büyük komutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları attı” dedi. Üsküdar’ın tarihi olarak büyük bir anlam taşıdığımı belirten İmamoğlu, “Tam yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk bu şehir işgal altındayken buradan Boğaz’a baktı ve ‘Geldikleri gibi giderler’ dedi. O zaman Anadolu’nun ayağa kalkacağına kimse inanmıyordu ama Mustafa Kemal çıktı ve milletimiz uyandı. Millet olarak özgürlüğe bağımsızlığa olan sevdamız onun izinde ilerliyor. Bağımsızlığa hep birlikte koştuk ve tam bağımsız Türkiye diyoruz. Hiç kimse bağımsızlığımıza zincir vuramaz” diye konuştu.

[Haber görseli]

“CUMHURİYET VAROLUŞUMUZUN BAYRAMIDIR''

Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!

Milli bayramları doyasıya kutlamayı özlediğini söyleyen İmamoğlu, “Cumhuriyet bizim için bağımsızlık ve özgürlüktür. Biz bağımsızlığımızı bu ülkesinin her ferdiyle kazandık. Cumhuriyet bizim için millet egemenliğidir. Bu yüzden mustafa Kemal Atatürk Meclisi kurarken ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiştir. Cumhuriyet bizim için eşitliktir, kardeşliktir. Kadının güvencesidir. Kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet rejiminde siyasal iktidarın kaynağı millettir. Milli irade iktidarıyla muhalefetiyle herkesi kapsar. 29 Ekim 1923’te hep birlikte söz verdiler. Bu güzel ülkede ‘herkes eşit ve özgür olacak hiçkimseye ayrıcalık tanınmayacak’ dendi. Çok sesli ve çok farklı bir milletiz ama biz Cumhuriyet sayesinde birleşmeyi başardık. Birlikte güçlüyüz. çok daha güzel ve çok daha güçlü millet olacağız” dedi. İmamoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak “Varoluşumuzun bayramıdır. Daha büyük bir saygıyla cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Nice bayramları beraber geçirmeyi diliyorum. Milletçe güzel bayramlarda buluşalım. Yaşasın cumhuriyet yaşasın demokrasi” dedi. İmamoğlu’nun konuşmasının ardından havai fişek gösterisi yapıldı

Kaynak Cumhuriyet