İSTANBUL/MARDİN (Cumhuriyet) - CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven, 53 gün süren il başkanlığı görevinden istifa etti.

İlseven, istifasını dün İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir sorun yaşamadığını söyleyen İlseven, istifa gerekçesini ise Yönetim yaklaşımlarımızdaki, anlayışlarımızdaki farklılık nedeniyle genel merkezimizin elini rahatlatmak, İstanbuldaki çalışmayı daha etkin ve daha etkili olarak yürütmek konusundaki düşünce ve planlarını daha rahat uygulamaya koymasını teminen benim geri çekilmemin uygun olacağını düşündüm ve bunu kendilerine bildirdimsözleriyle açıkladı.

İlseven, CHP Genel Merkezinin İl yönetimi listesine genel merkezin müdahale ettiği”, “Genel merkezin istediği seçim programının hazırlanmadığıve Eski SHPli Ercan Karakaş ve Murat Karayalçın ile yakınlaşmasıgerekçesiyle istifasının istendiği yönündeki haberleri ise yalanladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İlseven, yönetim anlayışı farklılıklarının neler olduğusorusuna ise Bunlar bizim kendi iç konularımız. Partinin hiyerarşi içinde bazen yetkisi, sorumluluğu tam belirli olmayan, başka yönetici arkadaşlarımızın da o hiyerarşinin dışında kendi girişimleri olabiliyor. Bu parti yönetiminde bir çokbaşlılık anlamına gelir. Bunu bizim gidermemiz lazım. Onun için belli ki bu noktada bizim geri çekilerek, buna katkıda bulunmamız gerekiyor diye düşündükyanıtını verdi. Seçime kısa bir süre kala istifasının partisine zarar verip vermeyeceğine ilişkin bir soruya ilişkin de Genel başkan yardımcımız Biz onu hallederiz, hemen bitiririz o işidemiş. Demek ki artık orada endişelenecek bir durum yok demektirdedi.

Mardinde istifayla ilgili soruları yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bana istifa henüz gelmedi, Ankaraya gitmiştir. İstifanın nedenini bilmiyorum. İl yönetimine yapılan atamalarla ilgili olduğunu sanmıyorum. İl yönetimine atamalar 50 gün önce yapıldı. 50 gün sonra mı akla geliyor?dedi. Tekin, İl yönetiminden size bir sitem, şikâyet geldi misorusuna Bana hiç kimse sitem edemez. Ben 25 yıldır İstanbulda siyaset yapıyorum. Nerede kimin başarılı olacağını ben bilirim, ben karar veririm. İstifa, il başkanımızın kişisel görüşüdür, belki milletvekili adayı olmak istiyordur karşılığını verdi.

Tekin, sözlerini Taksimde 3 bin gazeteci yürürken CHP il başkanı o yürüyüşün göbeğinde yoksa, ben de onu yok sayarım. 8 Martta CHP il başkanı yoksa, ben onu yok sayarım diye sürdürdü.



Cumhuriyet