Dün akşam tahliye olan İlker Başbuğ’un ilk günü hareketli geçti. Başbuğ ilk iş olarak tutuklu arkadaşlarına destek vermek için tutuklu yakınlarının düzenlediği sessiz çığlık eylemine katıldı. Başbuğ daha sonra Kanyon’da “Er Mektubu Görülmüştür” kitabını imzaladı. Kitabevinde uzun kuyruklar oluştu.

Hürriyet Başbuğ’un sessiz çığlık eyleminde yaptığı konuşmayı şöyle verdi:

Kar, kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde platformunun kadınlarını candan kutluyorum 
Benim dün esaret dönemimden kurtulmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek bundan emin olun
TSK’ya en büyük darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vuruldu. 323 silaha arkadaşım bu dava kapsamında ceza aldı
Ama ümit ediyorum ki onların da özgürlüğü de yakındır.

ENGİN ALAN’IN ARAMIZDA OLMAMASI TBMM’NİN AYIBI
Bu arada özellikle bütün milletvekilleri tutuklu durumda olan, ceza durumda olan bütün milletvekilleri serbest olurken bugün cezaevlerinde bir vekil kaldı. O da Engin Alan… Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre TBMM’nin ayıbıdır.

ENGİN ALAN’I KULELİ’DEN BERİ TANIRIM
Engin Alan’ı ben Kuleli Askeri Lisesi’nde 15 yaşındayken ben lise-1’deyken Engin ortaokuldaydı, 13 yaşındaydı. Beraber çok yerde görev yaptık. Bugün tek vekilin Balyoz kapsamında cezaevinde olması hepimizin ayıbıdır. Hepimizden evvel de TBMM’nin ayıbıdır.

BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKIN
Bugün bu yağmur altında buraya gelip destek veren herkese candan teşekkür ediyorum. Balyoz Davası’ndaki arkadaşlarımız  bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Burada hep beraber onları kucaklayacağız