Örgüt bünyesinde uzun yıllar yer almış olan Ahmet Keleş, “Cemaat parti kuracak mı?” sorusuna oldukça çarpıcı bir cevap verdi.

fettullah gulen gercegi İlk defa açıklanan Fettullah Gülen gerçeği

Örgütün çok uzun süredir zaten hep politikanın içinde olduğunu, Gülen’in dünyayı fethetme gayesi güttüğünü belirten Ahmet Keleş, yıllar önce Aydın Menderes’e parti kurmayı teklif ettiğini söyledi.

Keleş konuyla ilgili şöyle konuştu:

Bu siyasetin içinde olması, yurtdışına açılma dönemlerinin ve Türkiye’de olağanüstü popülaritesinin oluştuğu o 93-94′lü yıllardı. Ben daha Kayseri’den henüz bu tarafa geçmemiştim. Orta Anadolu bölgesindeydim.

‘TÜRKİYE BUNU İLK DEFA BENDEN DUYUYOR’

Türkiye bunu ilk defa benden duyuyor diye zannediyorum. Rahmetli Aydın Menderes’le bir parti kurma teşebbüsü vardı. Cemaat’in ilk defa parti kurma teşebbüsü rahmetli Aydın Menderes’le olmuştur.

GÜLEN GERİDE DURMAYI, RİSKTEN KAÇMAYI SEVER

Menderes üzerinden bir parti kurmayı, bu parti üzerinden arka planda olmayı ve oradan yönetmeyi istedi Gülen. Fethullah Gülen’in çok önemli bir özelliği de şudur; o hep arkada durmak ister, geride durayım, risk üstlenmeyeyim, ama bütün operasyonları ben yapayım ister.

MENDERES’LE ÖNCE ANLAŞTILAR

Siyasi parti kurmada da öyle, Aydın Menderes’le anlaştı. Bir parti kuracaktı. Ama çok az kimsenin bildiği ortamda yapıldı görüşmeler. Yapılacak ilk seçimlerde bu parti seçimlere girecekti. Seçimlere az kalmıştı, Anadolu’da yapılanmanın hızlı yürümesi için de Zaman Gazetesi bürolarını seçim bürosu olarak kullanacaktık. Kayseri’de de ben gezdirmiştim onu, Orta Anadolu’daki yapılanmalarımızı ve güçlülüğümüzü gördü.

CEMAAT MENDERES’E GARANTİ VEREMEYİNCE PARTİ İŞİNDEN VAZGEÇİLDİ

Ve son görüşmelerinde, rahmetli Aydın Menderes’te psikolojik olarak bir korku, bir çekingenlik vardı. Ve risk almak istemiyordu. Bir şey yapacaksa, onun yüzde yüz başarılı olmasını istiyordu.Dolayısıyla, Fethullah Gülen’e şartı şuydu: Parti kurarsam iktidar olmam kesin mi değil mi? Cemaat kesin bir söz verebilecek bir durumda değildi. Aydın Menderes Cemaat’ten ve Fethullah Hoca’dan böyle bir kesinlik sözünü ve güvencesini alamayınca, “düşüneyim” diye gitti. “Vazgeçtim” haberini gönderdi.

GÜLEN HEPİMİZE ŞÖYLE DEDİ: BU MESELEYİ HAFIZAMIZDAN SİLİYORUZ

Gülen de karar alarak hepimize şöyle bir şey söyledi: Bu meseleler ne konuşuldu, ne söylendi, ne duyuldu, sildik hafızlarımızdan. Öylece kaldı.

Keleş bu açıklamaları A Haber’de Mehmet Ali Önel’in sunduğu Deşifre programında yaptı.

Kaynak: Haber7