İZMİR

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgen, dü iklim arasındaki ilişkilerin olumlu seyretmesinin bölgenin istikrarı ve güvenine olumlu yansıyacağını söyledi.

Bilgen, İzmir'de birlikte kurultay merkezinde planlı Türkiye-Yunanistan İş Forumu'nun açılışında icra ettiği konuşmada, Türkiye ve Yunanistan arasındaki tecim kütlesinin 2010 yılındaki 3,2 bilyon dolarlık düzeyinden 2014 senesinde 5,6 bilyon dolara ulaştığını, Yunanistan'ın en aşkın dış satım icra ettiği ülkenin 3,3 bilyon dolarla Türkiye bulunduğunu söyledi.

Türkiye ve Yunanistan ortada işbirliğini geliştirmeyi ve tecim hacmini arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgen, 'Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin olumlu ilerlemesi bölgenin istikrarı ve güvenine de olumlu yansıyacaktır. Çevremizdeki problemlerin çözülmesiyle bölgemizdeki bolluk seviyesi yükselecektir' sanarak konuştu.

Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos ise dü ülkede ağırbaşlı birlikte envestisman potansiyeli bulunduğunu fakat Yunanistan'ın Türkiye'de kısaca 8,5 milyon avroluk yatırımına karşılık, Türkiye'nin Yunanistan'daki yatırımlarının elan kısıtlanmış bulunduğunu anlatım etti.

Koutsikos, gezim alanındaki potansiyelin Türkiye'ye müteveccih vizenin kaldırılmasıyla harekete geçeceğini savundu.

Muhabir: Ahmet Bayram, Ömer Süt

Kaynak: AA