İlhan Çelikay serbest
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sivas Spor kalecisi Korcan Çelikay’ın ağabeyi İlhan Çelikay savcılık soruşturmasından sonra serbest bırakıldı. İlhan Çelikay’ın avukatı Av. Leyla Albayrak dün adaletbiz’e yaptığı açıklamada “..savcılık soruşturmasından sonra İlhan Çelikay’ın serbest bırakılmasını bekliyoruz.” demişti.
İlhan Çelikay Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulandı ve serbest bırakıldı. Beşiktaş Adliyesinden avukatı Leyla Albayrak ile ayrılan İlhan Çelikay’ın basınla konuşmaktan kaçındığı gözlendi.

İlhan Çelikay’ın Fotospor Gazetesi ile yaptığı ropörtaj 28 Temmuz Perşenbe günü yayınlandı. Bir gün sonra 29 Temmuz Cuma günü Çelikay gözaltına alındı. Gözaltına alınan sadece Çelikay değildi. İlhan Çelikay’ın yanı sıra üç kişi daha gözaltına alınmıştı, Hasan Çetinkaya, Can Arat,
Zafer Önder İpek.. Gözaltına alınan sadece İlhan Çelikay olmamasına rağmen Adaletbiz ekibi Çelikay’ın basına açıklama yapmaktan kaçınmasının korkudan kaynaklandığına yorumladı. Bizce Çelikay röportaj nedeni ile gözaltına alınmamıştı; ama gene de korkuyordu.
Adaletbiz’in notu:
Biz diyoruz ki:
ÖZGÜR VE GÜVENLİKLİ BİR ÜLKE İSTİYORUZ..
İnsanların özgürce düşüncelerini açıkladığı, düşüncelerini açıklarken korku hissetmediği, düşüncelerinden ötürü baskı görmediği ÖZGÜR VE GÜVENLİKLi bir ülkede yaşamak her insanın doğal hakkıdır. İnsanlar düşüncelerini açıklamaktan korkmasınlar, özgürce düşünüp, özgürce ifade edebilsinler..Özgür ve Güvenlikli bir ülke özlemiyle…
adaletbiz