Çevresinde 'Apolitik' birisi olarak tanınan Özgür Ünsal'ın, uyuşturucu kullanmaktan kaydının olduğu, saldırıdan bir süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir'i, birlikte kaldığı annesine sevgili olarak tanıttığı öğrenildi. Babası Zonguldaklı, annesi Trabzonlu olan Özgür Ünsal'ın, olay anında olası polis kontrolünden kurtulmak için kamufle amaçlı kullanıldığı öne sürüldü. Geçen pazar günü, Ankara'nın merkezi Kızılay'da 2'si terörist toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası araştırmalar devam ediyor. Canlı bomba eyleminde neden iki kişinin kullanıldığına yoğunlaşan emniyet yetkilileri, PKK'lı Seher Çağla Demir'le birlikte hayatını kaybeden Özgür Ünsal'ı mercek altına aldı ve saldırı sırasında araçta neden bulunduğu sorusunun yanıtı arandı.

CANLI BOMBAYI ANNESİYLE TANIŞTIRMIŞ

İstihbarat ekiplerinin hem Özgür Ünsal ve bağlantıları, hem de ailesine yönelik araştırmalarında, uyuşturucu kullanmaktan poliste kaydı bulunan Ünsal'ın, terör örgütüyle ise bir bağlantısı saptanamadı. Anne ve babasının ayrılmasından sonra, annesiyle birlikte Ankara'da yaşayan Özgür Ünsal'ın, saldırıdan kısa süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir'le tanıştığı öğrenildi. Yine saldırıdan önce Özgür Ünsal'ın, canlı bomba Seher Çağla Demir'i, evine götürüp annesine sevgilisi olarak tanıttığı ortaya çıktı. Bu tanışmadan kısa biri süre sonra da saldırının gerçekleştiği aktarıldı. 

KAMUFLE AMAÇLI MI KULLANILDI

Olaya yönelik araştırmalardan sonra polis, güçlü bulgular sonrasında, Özgür Ünsal'ın saldırıdan haberdar olmadığı kanaatine vardı. Ancak Seher Çağla Demir'in polisin olası bir şüphesi durumunda ya da kontrollerde, dikkat çekmemek adına kamufle olmak için Özgür Ünsal'ı, yanında bulundurmuş olabileceği belirtildi. Ancak Özgür Ünsal'ın bağlantıları, Seher Çağla Deniz ile ilişkisine yönelik araştırmaların sürdürüldüğü açıklandı. Olayı üstlenen terör örgütü PKK'ya bağlı TAK'ın da açıklamasında Özgür Ünsal'ın adının geçmemesi, saldırıyı Seher Çağla Demir ve ona bağlı birimin gerçekleştirdiğini belirtmesi dikkat çekti.

Kaynak: DHA