Çağlayan Adliyesi'ndeki kanlı baskına benzer saldırı hazırlığındaki iki terörist, hücre evlerinde sahte avukat kimliği ve silahla ele geçirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım öncesinde katıldığı programlarda 'Ankara'da bürokrasiye saldırı anlamında çok önemli bir eylem engellendi. Bunları kimse bilmiyor" diyerek çok önemli bir operasyondan bahsetmişti. AKŞAM o operasyonun ve terör örgütünün kanlı eylem planının detaylarına ulaştı. Eylemi planlayan örgüt DHKP-C. Hedef Ankara Adliyesi savcısı. Emir direkt infaz!

HEDEF CEZAEVLERİ SAVCISIYDI

2008'de cezaevine giren ve örgütün Ankara ve İstanbul hücrelerinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Utku A.'ya terör örgütü, eylem talimatı verdi. Bu andan itibaren Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri teröristleri adım adım izledi. DHKP-C'nin hedefi 2000'lde düzenlenen Hayata Dönüş operasyonunda görevlendirilen savcılardan biriydi ve o savcı Ankara Adliyesi'nde görevliydi.

AVUKAT KILIĞINDA GİRECEKLERDİ

Utku A. ve Osman Ö. aynı şehit savcı Mehmet Selim Kiraz eylemindeki gibi içeriye avukat olarak girmeyi planladı. Utku A. adına TBB İstanbul Barosu ibareli bir sahte avukat kimliği hazırlandı. İstanbul'daki hücreden de silah yollandı. DHKP-C üyelerini adım adım izleyen ekipler 7 Ekim'de Hürel Mahallesi'ndeki hücre evine baskın düzenlendi. Operasyonda Utku A. ve Osman Ö. silah, cüppe ve örgütsel dokümanlarla yakalandı. Eşzamanlı yapılan diğer operasyonlarla da örgütün Ankara hücresi çökertilerek 14 kişi gözaltına alındı. Teröristlere rehin alma işlemi gerçekleştirmemeleri, savcıyı vurduktan sonra kaçmaları emredildi.

İSTİHBARAT 8 AY İZLEDİ

Son dönemdeki operasyonlara ağır darbe yiyen DHKP-C bu eylemi toparlanma ve militanlarına 'güçlüyüz' mesajı olarak görüyordu. Ancak son yılların en kritik eylem girişimi Ankara İstihbarat ve Terör polisinin 8 aylık takibi sonucunda amacına ulaşamadı.

ADLİYEYİ KANA BULAYACAKLARDI

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda 31 Mart'ta iki DHKP-C'li terörist Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin almış, yaklaşık 8 saat sonra odadan silah sesi gelmesi üzerine polis operasyon düzenlemişti. Operasyonda Savcı Mehmet Kiraz teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. 2 terörist ölü ele geçirilmişti.

http://www.memurlar.net/haber/545675/