Başkentte akşam saatlerinde yoğunlaşan protesto gösterilerine polis sert müdahalede bulunuyor. Eylemciler biber gazına ve tazyikli suya rağmen önceki akşam ilk kez Kuğulu Park’ta çadırları kurdu. Dün akşam ise binlerce kişi Tunalı Hilmi’yi bayram yerine çevirdi.

Ankara’daki gösterilerde alışık olunmayan ilginç görüntüler ortaya çıkıyor

Akrepler yerde Sikorsky havada

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu)- Taksim Gezi Parkı eylemlerinin ardından Ankara’da başlayan gösterilerde alışık olunmayan ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Başkentin göbeği Kızılay Meydanı’nda zırhlı “Akrep” araçları ile Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) dolaşıyor. Zaman zaman Kızılay’ın üzerinde Sikorsky tipi helikopter uçuyor. Polis, önceki gece ilk kez çadır kurulması üzerine Kuğulu Park’taki göstericilere sert müdahalede bulundu.
Ankara’daki eylemler akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu gruplar Kızılay, Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park’ta toplanıyor. Kızılay Meydanı, Başbakanlık binasına 200 metre uzaklıkta bulunuyor. Polis, Kızılay’daki grupların Atatürk Bulvarı’na inmelerine ve Başbakanlık’a yaklaşmalarına izin vermiyor. Meydanın çeşitli noktalarında bir anda toplanarak slogan atmaya başlayan gruplara da hemen müdahale ediliyor. Başkentteki eylemleri engellemek için özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden çok sayıda çevik kuvvet personeli ile TOMA ve Akrep’ler getirildiği belirtiliyor. Eylem sırasında havada da polis helikopterleri dolaşıyor. Emniyet, zaman zaman Sikorsky tipi helikopter de kullanıyor.

Kuğulu’da müdahale

Başkentteki çatışmalar önceki gece de devam etti. Polis Kızılay’daki müdahalenin ardından Kuğulu Park’a çadır kurarak, davul zurna eşliğinde eğlenenleri de dağıttı. Tunalı Hilmi’deki müdahale uzun süre devam etti. Kızılay’da başlayan müdahalenin ardından Atatürk Bulvarı’nı tırmanan bir Akrep, Kuğulu Park’ta toplanan binlerce kişinin arasına gaz bombası attı. Tunalı Hilmi’den aşağıya püskürtülen yurttaşlar, müdahalenin ardından cadde üzerinde, Tunus Caddesi’nde ve Bestekâr Sokak’ta direniş için barikatlar oluşturdu. Gece de Kuğulu Park’a yeniden çadır kuruldu. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru ise yorulan polis, “Göstericiler barikatı aşmazsa müdahale etmeme” kararı aldı. Müdahale emri gelmeyince de sloganlar sabaha kadar devam etti.