İstanbul- İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyona çok sayıda polis katıldı.

İstanbul'daki birçok adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda çoğunluğunu 'Anarşitler' adlı gruba üye olanların oluşturduğu yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Operasyonda "Antikapitalist Müslüman Gençler Grubu’nun lideri İhsan Eliaçık’ın kızı Zeynep Eliaçık'ın da bulunduğu öğrenildi.

Operasyonun 1 Mayıs'ta Şişli'de işyerleri ve bankaların camlarının kırılması olaylarına karışanları yakalamak amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Şüpheliler yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin de sırasıyla soruşturmanın sürdürüldüğü İstanbul’a gönderildiği öğrenildi.

Anarşist Faaliyet'ten yapılan açıklamada bu sabah saat 05.00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği'ne, 26A Kolektifi'nin Taksim'deki kafesine ve birçok anarşistin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendiği duyuruldu. Anarşist Faaliyet, Paylaşma ve Dayanışma Derneği'ne kar maskeli ve uzun namlulu silahlı özel timler tarafından yapılan baskında, dernekte bulunan kişilerin direnmesi sonucu kısa süreli arbede yaşandığını, daha sonra dernekte bulunan kişilerin gözaltına alındıkları, bilgisayar, hard disk ve belgelere el konulduğu ifade edildi.

cumhuriyet