HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu görevinden ihraç olan yurttaşların bankalara olan borçlarını Meclis gündemine taşıdı.HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, görevinden ihraç olan yurttaşların bankalara olan borçlarını Meclis gündemine taşıdı.Gergerlioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, kendisine gelen bir notu paylaştı.“701 No’lu KHK ile ihraç edildim. Babam hakkında bir mahkeme başlatıldığı için kredi kartlarımı iptal etmişler ve banka hesaplarıma bloke koymuşlar” mesajı üzerinden Albayrak’a şu sorular yöneltildi:
* İhraç edilen memurların hesaplarına bloke konulduğu, kredi kartlarının iptal edildiği ve taşınır veya taşınmaz mallarına satılamaz şerhi koyulduğu bilgisi doğru mudur?
* Doğru ise bu yurttaşlar hayatlarını para olmadan nasıl sürdüreceklerdir?
* Yurttaşlar paralarına dokunamıyor, iş bulup çalışamıyorken ihraç olamadan önceki borçlarını nasıl ödeyebileceklerdir? 
* İhraç olanlar veya işsiz kalanların bankalara veya başka kurumlara olan bütün borçlarının dondurulması gibi bir çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılmakta mıdır?

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1041623/ihrac_edilenler_bu_borclari_nasil_odeyecek_.html