İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vali ve kaymakamlara siyasi iktidardan talimat aldıkları için “militan” eleştirisi yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Soylu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

KILIÇDAROĞLU’NA: ‘TEDAVİ OL’

“Kılıçdaroğlu'nun derdi belli; 'Militanlarıma dokunma.' Dokunacağız. Bu tek parti denetiminin sabıkalıları hakkında bakanlık olarak adliyeye verdiğimiz suç duyurusunun suretini de, militan denerek hakaret edilen valilerimize bilgi olarak gönderdik. Tarihin en başarısız bürokratı da olan Kemal Kılıçdaroğlu, genelge diyerek yine bilgisizliğin ve cehaletin altına imza attı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dostlarına tavsiyem, tedaviye ikna edilmesidir.”

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin eski vekillerinden Berhan Şimşek’in “Vali militan, kaymakam militan” şeklindeki sözlerine AKP kanadından gelen eleştirilere bugün Meclis’teki grup konuşmasında yanıt vermiş ve “İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor hepiniz dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun ahlaksızlığın militanısınız” ifadelerini kullanmıştı.

Manisa'da 23 Nisan dolu dolu geçti Manisa'da 23 Nisan dolu dolu geçti

https://www.birgun.net/