BURSA’da, 14 yaşındaki B.Ç. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in, ikinci kez yargılandığı davada yine aynı cezaya çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay sürecini dikkate alarak Üzmez’in tahliyesini kararlaştırdı.  

Nakledildği Metris Cezaevi’nden bu sabah Bursa Adliyesi’ne getirilen Hüseyin Üzmez, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen yargılamayı bugünkü duruşmada tamamladı. Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Üzmez’e yine 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, Yargıtay sürecini dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı. Üzmez’in tekrar götürüleceği Metris Cezaevi’nden işlemlerinin ardından tahliye olması bekleniyor.

“BENİ BUNDAN SONRA GAZETE VE TELEVİZYONLARDABOL BOL İZLERSİNİZ”

Bursa'da, “cinsel istismar ve küçük yaştaki  çocuğun ruh sağlığını bozma” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yargılanan ve  Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez, “Allah'a  şükürler olsun. Beni bundan sonra gazete ve televizyonlarda bol bol izlersiniz”  dedi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 2,5  yıldır tutuklu yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, taraf avukatları ve B.Ç'nin babası  Bekir Ç. katıldı.

İki tarafın avukatları da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları  Hastanesinden gelen ve “Üzmez'in akli dengesinin yerinde olduğu” ifade edilen  rapora, bir itirazlarının bulunmadığını belirttiler.

Tutuksuz yargılanan Livaze Ç'in rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı  duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Hüseyin Üzmez'in, “hürriyeti tahdit” suçundan  beraatini, “cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma”  suçundan Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesince cezalandırılmasını, yattığı süre  göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Kadir Ünal'ın, son savunmasını sorduğu Hüseyin  Üzmez, şunları söyledi:

“Hadisi şerifler der ki; 'Yalan söyleme'. Ben yalan konuşmuyorum. Burada  sizin bilmediğiniz şeyler var. Sizi seviyorum. Bunu da 'size yalakalık olsun'  diye söylemiyorum. Hazırlamış olduğunuz 360 sayfalık beraat kararı için sizi  kutluyorum. 55 eserimle, 28 ödül aldım. Bu arada hanımdan ayrıldım, yuvam  yıkıldı. B.Ç'nin babası burada, kendisi Kıbrıs kahramanı, şerefli ve namuslu  insandır. Şerefim lekelendi. Beni şimdi tahliye etmenizi istiyorum.”

Mahkeme, aynı davada tutuksuz yargılanan B.Ç'nin annesi Livaze Ç,  hakkında beraat kararı verdi. Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan yazar Hüseyin  Üzmez hakkında ise “Hürriyeti tahdit” suçundan oy çokluğu ile beraat, “cinsel  istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan 13 yıl 1 ay 15  gün hapis kararı verildi.

Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Üzmez'i tahliye  etti.

Hüseyin Üzmez, cezaevi aracına bindirilirken, gazetecilerin tahliyesine  ilişkin sorusuna, “Allah'a şükürler olsun. Beni bundan sonra gazete ve  televizyonlarda bol bol izlersiniz” dedi.


Hurriyet