Koronavirüs salgınının son geldiği noktada virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığına karşı geliştirilen aşılar da salgından çıkışın tek yolu olarak gösteriliyor.

Aşıda zorlayıcı kararlar

Dünya genelinde Covid-19 karşı 4 milyar 480 milyon doz aşı uygulanmış olsa da hala aşı olmayı reddedenler bulunuyor. 

Aşılama kampanyaları devam ederken, işverenler aşı olmayan çalışanlarına karşı 'zorlayıcı' yeni kararlar alınmaya devam ediyor. 

Facebook'tan aşı telkini, CNN'de işten çıkarma 

Sosyal medya devi Facebook, Google’ın da aralarında bulunduğu büyük şirketler çalışanlarını aşı olma yönünde telkin ederken, ABD’nin medya kuruluşlarından biri olan haber kanalı CNN, aşı olmadan ofise gelen üç çalışanını işten kovdu. Ardından ABD’nin havayolu şirketi United Airlines ise çalışanlarına aşı yapmayı zorunlu kıldı. 

AB'de aşı kartı 

Avrupa Birliği’ne üye birçok ülke ise protestolara rağmen 'aşı kartını' yürürlüğe soktu ve yaptırmayanların hayatını daha da zorlaştıracak yasakları konuşmaya başladı. 

Sarar Holding'den aşı kararı 

Hürriyet'ten Meltem Günay'ın haberine göre, Türkiye'de henüz 'aşı zorunluluğu' getirilmese de bazı kurumlar ve işletmeler aşılarını yaptırmayan vatandaşların kapalı alanlara girişlerini kısıtlayacağını duyurdu. Ancak Sarar Holding dün bir açıklama yaparak, bünyesinde çalışan personele 15 Eylül’e kadar aşı yaptırmaları için süre verdi. Holding, bu süreye kadar aşı yaptırmayan çalışanlarıyla yollarını ayıracaklarını duyurdu.

Bahçeşehir Koleji yollarını ayıracak 

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise aşı olmayan çalışanlarıyla yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Anayasa'ya aykırı 

Uzmanlar aşı olmak istemeyen çalışanların işten çıkarılması durumunda işverenin tazminat ödemek zorunda kalacağını belirtirken, zorunlu aşının da Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

'Çıkarılacak kanun da Anayasa’ya uygun olmayabilir'

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, 3’üncü doz aşısını olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

“Aşı olmak gerektiğini düşünen biriyim. Ancak insan vücudu da olsa başka türlü de olsa temel hak ve özgürlükler kısıtlanacak ise yani aşı zorunlu hale getirilecek ise kanun çıkarılması gerekiyor. Çıkarılacak bu kanun da Anayasa’ya uygun olmayabilir. Bu başka bir tartışma. Zaten Anayasa Mahkemesi’nin geçmişte zorunlu aşı uygulamasıyla ilgili böyle bir düzenleme yapılması halinde bunun Anayasa’ya aykırı olduğuna ilişkin bir kararı da var. Dolasıyla temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmasına ilişkin bu türden uygulamaların mutlaka kanun yoluyla alınması lazım.

Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”

İş kanunu açısından hak ihlalleri

Zorunlu aşı uygulamasının kanunla düzenlenmesi gerekir ama Anayasa’ya aykırı olur. İş Kanunu açısından bakarsak, bu nedenle işine gidemeyen kimse kıdem tazminatını alarak ayrılmak gibi bir hakka sahip olabilir, işe iade davaları söz konusu olabilir. ‘Aşı olmadığın için biz seni işe kabul etmiyoruz’ gibi bir durumda işverenin bunları göze almış olması gerekiyor. Ayrıca temel hak ve özgürlükleri kısıtladığı için başka tazminat davalar da söz konusu olabilir. İşveren ‘Maddi sonuçlara katlanacağım’ diyerek işten çıkarabilir ama bu haklı fesih olmaz.”

Evden çalışma zorunluluğu 

İşverenin evden çalışanlar için aşı zorunluluğu getiremeyeceğini söyleyen Durakoğlu, “Evden çalışma zorunluluğunu ancak işveren getirebilir. Aşı olmaya da zorlanamaz.İşveren işçiyi evden çalıştırırken de ‘Sen aşı olmadın, o yüzden evden çalış’ da diyemez. Aşıyı da gerekçe gösteremez” dedi.

'İşten çıkarmak mümkün değil' 

TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bir kişi 'Aşı olmadı' diyerek işten çıkarılsa mahkemenin o kişiyi işe iade edeceğini ve tazminata hükmedeceğini söyledi. 

Ayrıca bu kişi ‘ayrımcılık tazminatı'na da başvurarak neredeyse bir yıllık tazminatını isteyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Cem Kılıç, "Kesin olarak bir kişiyi ‘Aşı olmadı’ diyerek işten çıkarmak mümkün değil. Aşıyı zorunlu hale getirirlerse bunun da insan haklarına uygun olmadığı kanaatindeyim. Aşıyı savunan bir kişi olarak söylüyorum, özgürlüklere aykırıdır. İnsan hakları bağlamında cebri hale getirmek mümkün değildir" şeklinde konuştu. 

https://halktv.com.tr/