Muhammed Resül İşıker, avukatı Nihat Kılıç aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde, 6 Şubat 2014′de polis adayı olarak eğitim gördüğü Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulundan ilişiğinin kesildiği, gerekçe olarak da Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin adaylarda aranacak özelikleri düzenleyen ilgili maddenin bendinde bulunan ”hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak” gösterildiği kaydedildi.

Yönetmelik bendinin hukuka aykırı olduğu, iptal edilmesi gerektiği savunulan dilekçede, İşıker’in, Sincan Çocuk Mahkemesinde “hakaret ve basit yaralama suçundan” yargılandığı, dava sonunda da hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümlerinin tatbik edildiği anlatıldı.

Dilekçede şunlar kaydedildi:

“Müvekkilime verilen ceza “hükmün açıklanmasının ertelenmesi” kapsamında değerlendirilmiş olup kendisine ceza verilmemiş, 3 yıllık denetim süresine tabi tutulmuş, denetimli serbestlik süresinde herhangi bir yükümlülük yüklenmesine yer olmadığına karar verilmiştir.

Dolayısıyla iş bu olay nedeniyle müvekkilim hükümlü gibi sorumlu tutulamaz ve okulla ilişiği kesilemez. Çünkü müvekkilim hükümlü değildir ve herhangi bir ceza da almamıştır. Kesinleşmiş bir cezası da yoktur. Bu nedenle de kendisine hükümlüymüş gibi ceza verilemez.”

İşıker’in, denetimli serbestlik sürecinde mahkum değil, sanık olarak durduğu ve mahkum olma şartını kaybettiği savunulan dilekçede, Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin ilgili bendinin iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talep edildi.


haberahval