Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), semt adalet sarayı mahkemelerinin önce aşamada 7 merkezde faaliyete geçirilerek, birtakım yer semt adalet sarayı mahkemelerinin kaymakamlık alanlarının baştan belirlenmesinin akıllıca olacağına değişmeyen verdi.

Konuya bağlı HSYK'nın kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlamış olacağı duyurulan ve kamuoyunda istinaf mahkemeleri namına bildik 'bölge adalet sarayı mahkemeleri'nin sayısını 15'ten 7'ye, 'bölge idare' mahkemelerinin sayısını 8'den 7'ye indirdi.

Bölge Adliye Mahkemeleri

Adalet Bakanlığının birtakım toprak semt adalet sarayı mahkemelerinin kaymakamlık alanlarının baştan belirlenmesine bağlı teklifi görüşülerek, semt adalet sarayı mahkemelerinin önce aşamada 7 merkezde faaliyete geçirilmesine değişmeyen verildi.

Her ortak semt düşüncesince kat sayısının artırılması yoluyla Yargıtay'daki ihtisaslaşmaya benzeri ortak biçimde kalp daireleri oluşturularak infaz birliğinin gerçekleştirme edilebileceği ve bu biçimde fikir farklılıklarının azaltılarak ihtisaslaşmada aktiflik ve verimliliğin sağlanabileceği sebebi öne sürülerek birtakım toprak semt adalet sarayı mahkemelerinin kaymakamlık alanlarının baştan belirlenmesinin akıllıca olacağına müteveccih de değişmeyen alındı.

Bölge yönetim Mahkemeleri

Genel Kurul'da ayrıca, Adalet Bakanlığının birtakım toprak semt dalavere mahkemelerinin kaymakamlık alanlarının baştan belirlenmesine bağlı teklifi görüşülerek, semt dalavere mahkemelerinin önce aşamada 7 merkezde faaliyete geçirilmesi sonucu alındı.

Her ortak semt düşüncesince kat sayısının arttırılması yoluyla Danıştay'daki ihtisaslaşmaya benzeri ortak biçimde kalp daireleri oluşturularak infaz birliğinin gerçekleştirme edilebileceği ve bu biçimde fikir farklılıklarının azaltılarak ihtisaslaşmada aktiflik ve verimliliğin sağlanabileceği sebebi öne sürülerek birtakım toprak semt dalavere mahkemelerinin kaymakamlık alanlarının baştan belirlenmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA