ANKARA

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, protesto gösterisinde bulunuyor.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunun ardından vatandaşlar, Turan Güneş Bulvarı'ndaki Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanmaya başladı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve "evet" yazılı dövizlerle büyükelçilik önüne gelen vatandaşlar, Hollanda'nın tutumunu protesto etti. Vatandaşların protestoları sürüyor.

Öte yandan polis ekipleri, büyükelçiliğin bulunduğu Hollanda Caddesi'ni çift taraflı araç trafiğine kapattı.

İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne ellerinde Türk bayrakları ile gelen vatandaşlar, Hollanda aleyhinde slogan attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tezahüratta bulunan vatandaşlar, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrına tepki gösterdi.

Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı protestoya AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de katıldı.

Hollanda'nın Türkiye temsilciliklerine giriş ve çıkışlar kapatıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

Polis ekipleri tarafından barikat konuldu Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu, güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan başkonsolosluk önünde polis ekipleri tarafından barikat konuldu. Polis araçlarının da bekletildiği başkonsolosluk önünde güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: AA