TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hocalı katliamının adamlık geçmişine birlikte sıkılma vesikası kendisine geçtiğini belirtti.

Kahraman, Hocalı katliamının 24. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, adamlık tarihinin en şişman katliamlarından birinin Dağlık Karabağ'da gerçekleştirildiğini, emperyalist emellerine erişmek talip Ermeni saldırganlar tarafından, semt güçlerinin yardımı ile meydana getirilen kırım neticesinde, yüzlerce Azerbaycan Türkü'nün, Hocalı'da katledildiğini belirtti.

Bu vahşetin adamlık geçmişine birlikte sıkılma vesikası kendisine geçtiğine ayraç fail Kahraman, şu ifadeleri kullandı:

'Millet kendisine 20. asrın önceki çeyreğinde Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Irak'ta ve Yemen'de sunulan kaldığımız katliamlar gibi, Hocalı katliamı da ne efsus ki unutturulmak istenmektedir. Tüm evren medyasının, şahitlik etmiş olduğu bu katliamın sorumlularını anımsamak istememeleri akıbet basamak kaygılandıran ve ders vericidir. Hocalı'da, 25 Şubat 1992 gecesi bin 500'e yaklaşan silahsız ve savunmasız arı insanoğlunun tüyler ürpertici yöntemlerle vahşicesine katledilmiş olması, 487 sivilin de fakat ağırbaşlı gaileli kendisine iyi kalabilmiş olması, girintisiz çıkıntısız ve bayağı birlikte fenomen değildir. O geceleyin saldırıya sunulan artan 150 kurbandan ise birlikte elan tek salık alınamamış olması birlikte apayrı faciadır.'

Hocalı'da vahşicesine katledilmiş arı kullanıcılarını dualarla anan Kahraman, katliamın suçlularını hızlı lanetleyerek; adalet, hakkaniyet, sulh ve geçim kırcı günlerin birlikte an evvela gelmesini diledi.

Kaynak: AA