DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir okulun önünde "kapkaç" yaparken yakalanan çocuğu terör örgütü PKK yanlısı olduğu öne sürülen dernekte alıkoyan dernek başkanı ve yöneticisine müebbet, çocuğu derneğe teslim eden okul müdürü ve 2 yardımcısına ise 5 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan 7 sanık katılmazken avukatları hazır bulundu.

Sanıklar hakkında kararını açıklayan mahkeme, hırsızlık yaptığı iddia edilen mağdur C.O'yu kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne teslim ettiği iddiasıyla okul müdürü Şeyhmus A, müdür yardımcıları Mehmet Z. ve Nusrettin İ'ye "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Dernek yöneticilerine müebbet hapis

Mağdur çocuğu alıkoyan dernek başkanı Şeyhmus A. ve dernek yöneticisi Faruk G. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet hapis cezası veren mahkemece, "kişiyi zor kullanarak hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan iki sanık ayrıca 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme söz konusu olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla sanık Abdullah D'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Öte yandan mahkeme ceza verdiği tutuksuz sanıklardan Faruk G, Şeyhmus A. ve Abdullah D. hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkartırken, Şeyhmus A, Nusrettin İ, Mehmet Z, Abdullah D, ve Recep B'nın, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "silahla basit yaralama" suçundan beraatlerine karar verdi.

Olay

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 5 Mayıs 2015'te bir ortaokulun önünde "kapkaç" yaparken yakalanan C.O, okul müdürü ve yardımcıları tarafından polis yerine terör örgütü PKK yanlısı olduğu öne sürülen ve KHK kapsamında kapatılan Eşit Özgür Yurttaş Derneğine teslim edilmiş, derneğe çağrılan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 2'si erkek 3 kişi, mağduru fırça sapıyla darbetmişti.

Kaynak: AA